Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mnogi se o izkušnji zlorabe bojijo govoriti

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 24. 01. 2024 / 10:43
Čas branja: 10 minut
Nazadnje Posodobljeno: 24.01.2024 / 14:57
Mnogi se o izkušnji zlorabe bojijo govoriti
Pater, Tomaž Mikuš, jezuit, duhovnik, voditelj. FOTO: Siniša Kanižaj

Mnogi se o izkušnji zlorabe bojijo govoriti

»Cerkev na Slovenskem je trenutno v fazi zavedanja problema zlorab, ne pa še v aktivnem procesu njihovega reševanja,« meni p. Tomaž Mikuš, ki pri tem posebej izpostavlja tematiko 'duhovnih zlorab', termin, ki se je v slovenski Cerkvi začel uporabljati pred kratkim.

P. Tomaž Mikuš je duhovni voditelj programa za zlorabljene Od bolečine k milosti in delegat za zaščito otrok, mladostnikov in ranljivih odraslih Slovenske province Družbe Jezusove. Nedavno je bil eden od predavateljev na seminarju za redovne predstojnike v Škofji Loki z naslovom Prepoznavanje, preprečevanje in zdravljenje ran zlorab v redovnih ustanovah.

Pater Mikuš, od kod ideja za to temo in zakaj se vam zdi o tem potrebno govoriti?

Lani sem bil povabljen, da bi sodeloval v komisiji, zadolženi za pripravo seminarja, namenjenega izobraževanju redovnih predstojnikov. Na podlagi svojih nedavnih izkušenj in zaključenega izobraževanja s področja varovanja otrok in mladih odraslih na Univerzi Gregoriana v Rimu sem predlagal, da se osredotočimo na to aktualno in pomembno temo. Komisija je moj predlog z veseljem sprejela, kar je odražalo skupno zavezanost k obravnavi te problematike. Posvetili smo se iskanju in povabilu ustreznih gostov s ciljem nas...

Preberi tudi

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh