Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na svoje pri 18 letih? Da, tudi v Sloveniji je mogoče

Za vas piše:
Tina Martinec Selan
Objava: 30. 09. 2021 / 10:52
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.09.2021 / 10:56
Na svoje pri 18 letih? Da, tudi v Sloveniji je mogoče

Na svoje pri 18 letih? Da, tudi v Sloveniji je mogoče

Kdaj je prav, da se mlad človek odseli od staršev? Kaj naj ga pri tem vodi, da bo »osamosvojitev« uspešna? S katerimi izzivi se soočajo mladi, ki se odločijo, da bi se radi osamosvojili in se preselili na svoje?

Izabela Klementina Tominšek, Tomaž Rihtar in David Tomažin, vsi v svojih dvajsetih, so se v živahni in iskreni debati pogovarjali o svojih izkušnjah in stališčih o osamosvajanju od staršev. Pri tem imajo zelo različna izhodišča. Izabela se je od staršev odselila takoj po končani maturi, Tomaž po končanem študiju in ko je imel zagotovljeno stalno delo ter plačo, David pa še vedno živi pri starših ter načrtuje, da si bo nedaleč stran od njihove hiše preuredil staro družinsko hišo in v njej zaživel na svojem.

Od doma pri 18 letih

Kako se je Izabela odločila za – vsaj za naše razmere – tako hitro selitev od doma? »To sem načrtovala že nekje od svojega 14., 15. leta,« pojasnjuje. In potem je to tudi zares izpeljala. Po končani maturi se je vpisala na fakulteto ter si poleti v roku dveh mesecev našla tako študentsko delo kot tudi stanovanje.

Čeprav so njeni starši iz Ljubljane in se je preselila »le 15 minut s kolesom stran«, ji samostojnost in svob...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh