Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Navdušeni otroci, srečna mami

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 23. 01. 2024 / 08:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.01.2024 / 08:13
Navdušeni otroci, srečna mami
Ana Rupar. FOTO: Osebni arhiv

Navdušeni otroci, srečna mami

V župniji smo gostili prireditev ob odprtju letošnjega svetopisemskega maratona. Dogodka v večernih urah, ki ni po meri mlajših otrok, se nismo imeli namena udeležiti. Pa smo dobili sporočilo, da bo sodeloval tudi župnijski otroški pevski zbor. In smo šli, najprej k večerni maši in potem še na enourni dogodek.

Pogovor Pavleta Ravnohriba z izjemnim pričevalcem Maticem Vidicem – gostili smo ga tudi že v Družininem studiu in mu lahko prisluhnete na YouTubu – je bil zelo zanimiv in navdihujoč. Za odraslo publiko. Kljub temu se je ob poslušanju v meni odvijal mini notranji boj, kam sem jih zvlekla in ob tej uri, ko bi bilo bolje, da bi bili že na pol v postelji. Že tako se precej pregovarjamo glede sodelovanja pri pevskem zboru, zdaj jih bo še bolj odbilo.

A besede, ki sem jih slišala po koncu, so me sezule: »Mami, a veš ko'k je b'lo fajn!« Skoraj nisem mogla verjeti svojim ušesom. Kakšna utrujenost, kakšna naveličanost?! Bilo mi je jasno: otroke najbolj osreči in se jih dotakne, ko smejo sodelovati in biti aktivno udeleženi. Piškot na koncu pa tudi naredi svoje.

Ne delam si utvar, da se prihodnji teden ne bomo zopet pregovarjali glede pevskih vaj, a danes si pustim uživati v »mami, a veš ko'k je b'lo fajn«.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh