Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nebeška jed

Za vas piše:
Alenka Klemenc
Objava: 10. 05. 2023 / 08:04
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 10.05.2023 / 09:00
Nebeška jed
FOTO: Unsplash

Nebeška jed

Bog je v nekaterih okoliščinah določenim ljudem ali ljudstvu podaril dotlej neznano hrano – nebeško hrano, nam pa v obhajilu daje tisto presežno moč, da zmoremo vztrajati v težavah in življenjski »lakoti«

Da za življenje potrebujemo hrano, je tako splošno znano, da tega posebej niti ne omenjamo več. Vsaka mama, ki rodi otroka, pa naj bo v še tako odročni afriški vasici, ki še ni slišala za civilizacijo, ve, da mora svojega otroka nahraniti, če hoče, da bo preživel. Vemo pa tudi, da hrana, ki jo zaužijemo, zadošča za nekaj časa. Da nam telesnih moči za delo in razmišljanje, dobro počutje, čez nekaj časa pa moramo zaužiti novo hrano, če nočemo, da nam telesna moč opeša.

Z okusom oljnatega kolača

Če se sprehodimo skozi zgodovino odrešenja, pa lahko preberemo, kako je Bog v nekaterih okoliščinah določenim ljudem ali ljudstvu podaril dotlej neznano hrano – nebeško hrano. To je bila sicer snovna hrana, ki je imela obliko, vonj in okus, vendar je bila hkrati popolnoma drugačna od česarkoli, kar so poznali dotlej.

Najbolj znana in pogosto omenjana takšna hrana je bila mana, ki je opisana v četrti Mojzesovi knjigi. Bog jo je Izraelcem poslal, ko jim je na poti...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh