Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nekaj novosti novega letnika

Za vas piše:
Matej Podstenšek
Objava: 02. 04. 2023 / 09:23
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.04.2023 / 09:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nekaj novosti novega letnika
Matej Podstenšek. FOTO: Tatjana Splichal

Nekaj novosti novega letnika

Letošnji postni čas se je že pošteno nagnil v drugo polovico, ko je 1. številka novega letnika, dragi bralke in bralci, končno pred vami. V teh negotovih časih smo veseli in hvaležni, da revija Cerkveni glasbenik ostaja svojevrstna stalnica v življenju in delu slovenskih cerkvenih in drugih glasbenikov.

Četudi se včasih zdi, da tiskovine vseh vrst v današnjem digitaliziranem svetu postajajo nekakšni »dinozavri«, se tako snovalci revije kot zvesti naročniki gotovo strinjamo, da imajo tiskane publikacije svojo posebno vrednost. To pa seveda ne pomeni, da se revija ne more ali ne zna prilagoditi aktualnim trendom ter potrebam bralk in bralcev.

Po dolgem času smo imeli člani uredniškega odbora konec januarja ponovno priložnost za srečanje v živo. Ob tem je beseda nanesla tudi na določene spremembe in novosti. Z letošnjim letom se iz uredništva namreč poslavlja Pavel Merljak, ki se je, potem ko je vrsto let v reviji objavljal predvsem prispevke o različnih orgelskih dogodkih in osebnostih, sredi leta 2011 aktivno vključil v delo uredniškega odbora. Kot njegov član je posebno pozornost namenjal delovanju Slovenskega orgelskega društva, ob tem pa je dajal različne pobude, kako bi revijo lahko napravili še bolj zanimivo in uporabno. Prav gotovo bomo tudi v prihodnje še imeli priložnost prebrati kaj izpod njegovega peresa. Na tem mestu se mu v svojem in v imenu ostalih članov uredništva iskreno zahvaljujem za zvesto sodelovanje in podporo in mu želim vse dobro pri nadaljnjem delu!

Nastalo vrzel smo se v uredništvu odločili zapolniti z dvema novima članoma. K še bolj aktivnemu sodelovanju pri nastajanju Cerkvenega glasbenika smo povabili Nežo Hribar, zborovodkinjo Mlajšega mešanega pevskega zbora v župniji Mengeš, ki je že do sedaj bdela nad rubriko Razmišljamo o …, kakor tudi Luko Štiftarja, študenta sakralne glasbe iz župnije Ihan, ki bo pomagal predvsem pri pripravi notne priloge, v prihodnje pa se bo gotovo še na druge načine vključeval v nastajanje posameznih številk. Novega sodelovanja se zelo veselimo in upamo, da bo obrodilo čim bolj bogate sadove.

Naročniki lahko revijo odslej v celoti berejo v digitalni obliki.

Pomembno novost v letošnjem letu predstavlja možnost, da lahko naročniki revijo odslej v celoti berejo v digitalni obliki, in sicer preko spletnega listalnika. Več o tem najdete na predzadnji strani te številke. Po več kot desetih letih v bližnji prihodnosti načrtujemo tudi grafično prenovo revije. Četudi snovalci Cerkvenega glasbenika verjamemo, da največ šteje zanimiva in uporabna vsebina, pa vseeno nočemo zanemariti zunanje podobe revije. Poleg tega se želimo v sodelovanju z založbo Družina in s Slovenskim Cecilijinim društvom še bolj povezati s slovenskimi glasbenicami in glasbeniki, da bi revija tako predstavljala svojevrstno stičišče vseh, ki nam je cerkvena glasba blizu.


Članek je bil objavljen v reviji Cerkveni glasbenik (1/2023).

Kupi v trgovini

Cerkveni glasbenik
39,60€
Nalaganje
Nazaj na vrh