Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nenavadna ukrajinska družina o svojih preizkušnjah

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 10. 10. 2023 / 10:14
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 10.10.2023 / 10:56
Nenavadna ukrajinska družina o svojih preizkušnjah
Oksana Kobeletska s hčerko in peterčki. FOTO: Tatjana Splichal

Nenavadna ukrajinska družina o svojih preizkušnjah

Oksana Kobeletska je s hčerko in peterčki našla začasno zatočišče v Zgornji Velki, kjer čakajo na konec vojne v Ukrajini.

Pred tremi tedni je v Slovenijo prispela nenavadna družina iz Ukrajine: mama, babica in šest otrok, med njimi jih je pet rojenih na isti dan. Na Zgornji Velki so dobili začasno zatočišče, medtem ko čakajo na konec vojne. Njihova zgodba, ki nam jo je zaupala mama Oksana Kobeletska, priča o moči duha in želji po stabilnosti v najtežjih trenutkih.

Peterčki so ji življenje obrnili na glavo

Oksani se je pri 37 letih življenje obrnilo na glavo, ko je za prvo hčerko, ki se je rodila leta 2012, leta 2016 rodila peterčke. »Mož si je želel fantka, a druga nosečnost ni bila načrtovana,« pove Oksana. Kljub temu da so ji zdravniki ponujali splav ali delni splav (da bi »odstranili« dva ali tri zarodke), je zaradi svoje vere vztrajala in se odločila, da bo donosila vseh pet otrok.

Zdravniki so ji povedali, da bo nosečnost trajala kvečjemu 28 tednov, a Oksana jih je donosila do 31. tedna, ko so se rodili s carskim rezom. Kljub zgodnjemu rojstvu so bili vsi otroci zdr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh