Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Nikoli ne bom zajedavec oltarja«

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 19. 04. 2023 / 08:17
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 19.04.2023 / 10:29
»Nikoli ne bom zajedavec oltarja«
Mario Borzaga. FOTO: Splet

»Nikoli ne bom zajedavec oltarja«

Blaženi Mario Borzaga, redovnik, mučenec »Če ne izpolnjujem Božje volje, ne živim evharistije, ki je zakrament bolečine, ki jo prenašamo zaradi Božje volje; če se kot Jezus ne hranim z Očetovo voljo, mi evharistični kruh ne koristi veliko. Ni dovolj biti dober, treba je biti svetnik in mučenec Ljubezni in Usmiljenja. Ni dovolj ljubiti svoje brate: treba je živeti z njimi in zanje. Tako moje življenje mineva kot najlepši roman na svetu, ker je roman o Ljubezni, o Ljubezni z veliko začetnico. Tudi jaz sem bil izbran za mučeništvo. In če hočem biti sveti duhovnik, si ne smem želeti ničesar drugega, ker je to skrivnost, ki je vsak dan v mojih rokah.

Ime: Izhaja iz starorimskega rodbinskega imena Marius, ta pa domnevno iz latinske besede maris (mas) »mož, moški«.

Rojen: 27. avgusta 1932 v Trentu v dolini reke Adiže na severu Italije.

Umrl: 25. aprila 1960 v vasi Kiukatiam, Luang Prabang v Laosu.

Družina: Bil je najmlajši od štirih otrok. Bil je zelo živahen, rad je imel pustolovščine, plezal je po drevesih in dirkal po mestnih ulicah s kolesom. Bil je duhovit in ustvarjalen, rad je imel glasbo in poezijo. Globoko versko ozračje v družini, zgled staršev in redno obiskovanje cerkve so v njem že zgodaj prebudili klic v duhovništvo.

Študij: Pri 11 letih je vstopil v nižje semenišče, pri 20 letih pa vstopil v Kongregacijo misijonskih oblatov Marije Brezmadežne.

Posvečenje: 24. februarja 1957 je bil posvečen v duhovnika.

Skupn...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh