Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Novica je, da danes Bog ni oddaljen od tebe«

Objava: 28. 03. 2024 / 18:35
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 28.03.2024 / 20:17
»Novica je, da danes Bog ni oddaljen od tebe«
Tadej Stegu, Teološka fakulteta. FOTO: Tatjana Splichal

»Novica je, da danes Bog ni oddaljen od tebe«

Bog ni zlovoljen režiser, ampak Oče, pravi dr. Tadej Stegu, docent pri katedri za pastoralno in oznanjevalno teologijo na Teološki fakulteti.

Kaj danes pomeni oznanjevati?

Oznaniti veselo novico. Ampak kaj sploh pomeni novica? To, da je Jezus živel in umrl, potem pa so našli njegov grob prazen, pač ni novica, saj to vemo že skoraj 2000 let.

Novica pa je, da danes Bog ni oddaljen in ni ravnodušen do tebe! Bog te ima rad! Ljubi te, tako zelo, da je Jezus Kristus umrl in vstal zate! Kristus živi ob tebi, da bi te razsvetlil, ti dajal moči in te osvobodil vseh tvojih strahov in ujetosti. Bog želi s teboj imeti odnos; hoče, da bi ti živel kot njegov sin, njegova hči!

Kristjan, ki veruje veseli novici, kerigmi, prek tega oznanila vstopa v odnos s Kristusom. V življenju spoznavam, da sem ljubljen: da Bog ni zlovoljen režiser, ki se skriva za zaveso, ampak Oče, ki me ljubi. In tebe prav tako. Ko spoznavamo, da smo ljubljeni, se seveda v konkretnem, vsakdanjem življenju spreminja vse po vrsti – odnosi z bližnjimi, odnos do dela, do zdravja, do družbe. Celotno življenje dob...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh