Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

O (nebodijihtreba) beljakih

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 19. 10. 2022 / 12:53
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.10.2022 / 12:55
O (nebodijihtreba) beljakih
FOTO: Tatjana Splichal

O (nebodijihtreba) beljakih

S hčerko, ki res rada peče, že nekaj let vztrajno iščeva recepte za slaščice iz beljakov. Poznava pavlove tortice, te narediva izvrstne, pa beljakove poljubčke, sem in tja spečeva datljeve poljubčke, do 3 beljake porabiva kar tako, na vrhu jabolčne pite, če se nama tako zahoče, ali jih vmešava med stepena jajca za zajtrk. Predvidevali pa sva, da mora obstajati kak čudovit recept, ki bi obogatil najino zbirko in bi bil res uporaben tudi, če imamo večje količine beljakov. Beljake shranjujem v posodici in si sproti zapisujem, koliko beljakov je v njej, da se ne zmotim. Za vsak primer: povprečen beljak tehta okoli 30 g.

Med pregledovanjem police s kuharskimi knjigami sem se spomnila na staro kuharico, tisto znamenito s. Felicite Kalinšek. Doma imam eno novejših izvedb, a ne dvomim, da je ta recept tudi v kakšni prastari izdaji. Odličen recept, navdušena sem. Točno to sem iskala vsa ta leta in prav je, da tudi vi izveste zanj. Del suhega sadja sem nadomestila s kandiranim za ba...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh