Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obljuba o »raju na zemlji«

Za vas piše:
Franc Mihič
Objava: 07. 02. 2024 / 20:06
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 07.02.2024 / 20:23
Obljuba o »raju na zemlji«
Fotografija je simbolična. FOTO: Oton Naglost

Obljuba o »raju na zemlji«

Kdaj bodo zagovorniki komunizma zbrali dovolj empatije do žrtev širitve komunizma na obeh straneh, med padlimi borci za komunizem in njihovimi nasprotniki?

Kdaj bodo zbrali pogum in pokazali spoznanje, da so nasedli utopični obljubi o »raju na zemlji«, ki so ga obljubljali vodilni komunisti s Stalinom na čelu, tudi Mao Cetung, Kim Il Sung, ki sta za prevzem oblasti v njihovih deželah izpeljala revolucijo in povzročili ljudem ogromno gorja?

Mar nam je Severna Koreja še vedno vzor za uspelo revolucijo, svobodo in blagostanje ljudstva? Južna Koreja pa, da je pokvarjena država, v kateri kapital še vedno izkorišča ljudstvo? Koliko avtomobilov in drugih izdelkov kupujemo v Severni Koreji? Stalin, vodja svetovnega komunizma, se je »počutil ogrožen od imperialističnih držav« in se je odločil, da se zateče pod zaščito Hitlerja. Komunistična SZ je l. 1939 podpisala pakt s Hitlerjem, imenovan »Ribbentrop-Molotov«. Vsi komunisti, tudi slovenski z Borisom Kidričem na čelu, so to sprevrženo kolaboracijo spoštovali, z ničimer niso oporekali Stalinu. Kot Stalinovi verniki so brez protesta opazovali, kako je Stalin kot kolaborant Hitlerju še...

Preberi tudi

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh