Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obremenjeni popoldnevi in notranji mir

Za vas piše:
Ana Pavec
Objava: 21. 11. 2023 / 09:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.11.2023 / 10:01
Obremenjeni popoldnevi in notranji mir
Ana Pavec. FOTO: Osebni arhiv

Obremenjeni popoldnevi in notranji mir

Udobno sem se namestila na ležalnik in odprla knjigo. Njen naslov (v angleščini): Kako ne sovražiti svojega moža po prihodu otrok. Tema knjige: delitev gospodinjskih opravil in skrbi za otroke med zakoncema ter nevidno miselno breme, ki pride skupaj s tem, ko postanemo starši.

Ko sem se po nekaj prebranih vrsticah na glas zasmejala, me je prijateljica iz kampa, kjer pogosto dopustujemo, vprašala: »Ali nisi že lani brala nečesa podobnega?«

Očitno se mi vprašanje o tem, kako zvoziti med številnimi obremenitvami, ki jih prinaša s sabo obdobje šoloobveznih otrok, periodično vrača. Ironično, skladno s tem si tudi izbiram svoje prostočasno čtivo.

Kako ohraniti notranji mir kljub neskončnemu seznamu obveznosti, dolžnosti in dela, ki ga je treba opraviti po pisanih in nepisanih pravilih? Kako ohranjati dober zakonski odnos kljub pritisku, ki ga čutiva ob vzgoji otrok in predstavah o tem, kakšno naj bi bilo starševstvo?

Kako predana sva zavezi, da najini otroci obiskujejo glasbeno šolo in športne dejavnosti, se letos najbolj izrazito vidi ob torkih, ko je večkrat v popoldnevu treba odpeljati otroke v bližnje mesto, kjer so te dejavnosti na voljo. Otovorjena z glasbili in opremo pospremim mlajše do vrat. Vztrajam pri nekaterih načelih,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh