Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odziv na spremembe v družbi

Za vas piše:
Saša Poljak Lukek
Objava: 14. 09. 2022 / 10:23
Oznake: Družba, Odnosi, Šolstvo
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.09.2022 / 12:55
Odziv na spremembe v družbi
Evropski kongres sistemske psihoterapije. FOTO: Teološka fakulteta

Odziv na spremembe v družbi

V Ljubljani je bil od 7. do 10. septembra 11. evropski kongres Evropskega združenja za družinsko terapijo (EFTA). Kongres je organizirala in gostila Teološka fakulteta Univerze v Ljubljani v sodelovanju z Univerzo Sigmunda Freuda Ljubljana in Združenjem zakonske in družinske terapije Slovenije.

Na kongresu se je v štirih dneh zvrstilo več kot 200 strokovnjakov s področja družinske terapije in psihoterapije in 850 udeležencev z vsega sveta. Potekal je na treh lokacijah: v Cankarjevem domu, na Teološki fakulteti in Univerzi Sigmunda Freuda Ljubljana.

Strokovni prispevki na kongresu z naslovom Sistemski odmevi in interference (Systemic Resonances and Interferences) so iskali odgovore na spremembe v okviru
(po)pandemije, podnebnih sprememb in migracij v Evropi, ki so zaznamovale tudi področje družinske terapije. Spremembam v družbi se je treba hitro prilagoditi in zopet najti način, kako lahko najbolj učinkovito pomagamo ljudem in družinam v stiski.

Strokovnjaki so razmišljali, na kakšen način se lahko vsak posameznik in tudi strokovno področje družinske terapije odzove in prilagodi. V različnih delavnicah, na predavanjih, okroglih mizah in simpozijih so strokovnjaki izmenjevali svoje izkušnje, raziskave in strokovna mnenja in skupaj iskali n...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh