Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Oratorijska Slovenija

Za vas piše:
Tilen Mlakar
Objava: 05. 07. 2023 / 07:41
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 05.07.2023 / 08:19
Oratorijska Slovenija
Tilen Mlakar. FOTO: Osebni arhiv

Oratorijska Slovenija

Poletje je že več kot 30 let za mnoge slovenske župnije čas oratorija. Čas, ko se župnijsko dvorišče po zaslugi zagnanih mladih za en teden preobrazi v živahno zbirališče otrok in kraj nepozabnih spominov.

Tudi letos ni nič drugače. Številke so se na naše veselje že vrnile v predkoronsko obdobje, kar pomeni, da se je v prvih dveh tednih počitnic odvilo 115 oratorijev, do konca avgusta pa se jih bo še 185. Ali drugače: letošnjih oratorijev se bo udeležilo okrog 22 tisoč otrok in 7 tisoč animatorjev.

Oratorij za župnijo v prvi vrsti predstavlja pastoralno priložnost in spodbudo. Ne le za otroško katehezo, temveč še bolj za vzgojo mladih animatorjev, ki v okviru projekta pridobivajo neprecenljive izkušnje in kompetence pa tudi priložnost za rast v veri. Pri Oratoriju Slovenija se s pripravo čim bolj kakovostnega priročnika, usposabljanji, srečanji in drugimi podpornimi dogodki trudimo župnijskim animatorskim skupinam čim bolj olajšati pripravo njihovega oratorija ter jim pomagati, da bi ga izpeljali čim bolj kakovostno. A končni izvajalec posameznega oratorija je še vedno animatorska skupina, zato je oratorij kakovosten toliko, kolikor so usposobljeni, zagnani in duhovno pripra...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh