Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Otroci so se odločili

Za vas piše:
Emanuela Žerdin
Objava: 16. 11. 2022 / 07:59
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.11.2022 / 15:36
Otroci so se odločili
S. Emanuela Žerdin. FOTO: Tatjana Splichal

Otroci so se odločili

Dogajanje zadnjih mesecev je v Sloveniji prežeto ne le z volitvami, ampak tudi s sprejemanjem številnih novih zakonov, predvsem zakona o novi definiciji družine, o enakih pravicah glede posvojitve otrok vsem parom, tako hetero- kot homoseksualnim.

Takšni zakoni postavljajo na glavo dosedanje pravice in vrednote posebej nas, kristjanov. Mediji gredo tako daleč, da postavljajo vprašanja o tem, ali je Sveto pismo nad ustavo ali obrnjeno. In večina ljudi, ki ni še nikoli prebrala ustave države Slovenije, pritrdi, da je glavni zakon ustava. Celo mnogi kristjani v vsakdanjem življenju zelo pazijo, da ne bi naredili karkoli protiustavnega, a Sveto pismo sameva na svečanem mestu v naši knjižnici in ga nikoli ne odpremo, da bi tam iskali rešitve na življenjska vprašanja.

Vrsto let sem učila verouk male in malo večje učence v različnih državah in različnih narodov, a sedaj jih učim v slovenskih župnijah. Povsod sem vse bolj spoznavala, da so otroci naši učitelji, mogoče prav tako veliki, kot smo mi njihovi učitelji. Jezus je ljudi gledal z očmi srca in je zato še kako dobro vedel, zakaj je nam, svojim sledilcem, postavil preprosto pravilo: »Če se ne spreobrnete in ne postanete kakor otroci, ne pridete v nebeško kraljestvo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh