Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pazite, kaj delate, saj vas ves čas opazujejo

Andrej Praznik
Za vas piše:
Andrej Praznik
Objava: 15. 05. 2023 / 05:00
Čas branja: 11 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.05.2023 / 06:58
Pazite, kaj delate, saj vas ves čas opazujejo
FOTO: Shutterstock

Pazite, kaj delate, saj vas ves čas opazujejo

Pred mednarodnim dnevom družine, ki ga praznujemo 15. maja, smo se s specialnim pedagogom Markom Juhantom pogovarjali o vzgoji ter odnosih med starši in otroki.

Lani je odmevala afera Fotopub, v kateri naj bi bile žrtve domnevno tudi mladoletnice. Bilo je veliko vprašanj in upravičenega zgražanja, nihče pa se ni javno vprašal o vlogi staršev. Ali je normalno, da starši pustijo mladoletnico ali mladoletnika vso noč brez nadzora v neznani družbi?

Starši lahko pustijo mladoletnika ali mladoletnico brez nadzora same doma, v neznani družbi drugod pa seveda ne. Pri večernih odhodih od doma je ključna postopnost, na kateri gradimo zaupanje, da se bo otrok tudi v prihodnje primerno vedel. Otrok naj dobiva svobodo postopoma. Če se bo domov vrnil točno ob osmih zvečer, kot je dogovorjeno, ga lahko naslednjič pustite do devetih in potem do desetih. Lahko celo do tretje ure zjutraj, vendar morate vedeti, kje bo, kaj bo počel, kdo bo šel z njim in kdo ga bo peljal. Najbolje je, da ga greste vi iskat z avtom in potem ugasnete zračenje. Tako boste v minuti in pol natančno vedeli, ali so v njegovi družbi kadili travo, je tudi sam kaj pokadil, a...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh