Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pesem poletnih travnikov

Za vas piše:
Ivan Esenko
Objava: 17. 05. 2023 / 09:49
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.05.2023 / 12:56
Pesem poletnih travnikov
FOTO: I. E.

Pesem poletnih travnikov

Telefoniral mi je gospod, ki je nekje slišal, da se ukvarjam z živalmi, oziroma ga je nekdo napotil k meni. Povedal je, da ima idilično vikend hišo, v njej pa kot uspešen poslovnež uživa zaslužen mir in počitek po odgovornem delu.

Ima pa veliko težavo: podnevi še nekako prenaša njihovo »črikanje«, ponoči pa ga spravljajo ob živce. Murni! »Na sosednjem travniku se oglašajo kot za stavo, z ženo ne moreva spati. Zares me motijo, verjemite mi. Kako naj se jih znebim?« je še potarnal. Gospodu sem odgovoril, da sam pač uživam v orkestriranju murnov in da mu na to za mene zares zahtevno vprašanje ne znam odgovoriti. Svetoval sem mu, naj proda vikend in postavi novega nekje ob avtocesti. Tam ga bodo razveseljevali drugi zvoki ... Upam, da gospod bere te vrstice oziroma tisti, ki ga je napotil, sicer pa dvomim, da gre za bralca Družine. Občasno namreč pišem tudi v druge časopise in revije, pojavljam se na TV in radiu, predavam, ne vem, kje je pač slišal zame, ki sem ga potem razočaral.

Naša trata pred hišo in v sadovnjaku je resnično pravo domovanje poljskih murnov (Gryllus campestris). Na to sem še posebej ponosen, kajti murni niso kar tako. Ne prenašajo kemičnega onesnaževanja tal (mineralna gnoji...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh