Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Počitek – Božji dar

Ivan Platovnjak
Za vas piše:
Ivan Platovnjak
Objava: 21. 07. 2022 / 22:46
Oznake: Prosti čas, Mnenja
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 21.07.2022 / 23:08
Počitek – Božji dar
p. Ivan Platovnjak. FOTO: Tatjana Splichal

Počitek – Božji dar

Po dveh letih kovida, ki je še vedno med nami, so mnogi zelo utrujeni. Še dodatno jih obtežujejo negotove razmere v svetu. Vse se hitro draži. Grozi finančna in gospodarska kriza. Kako se spočiti ob vsem tem? Je sploh mogoče?

Da, je mogoče. Prav v tej situaciji, v kateri se nahajamo, nam Jezus govori: »Pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi, in jaz vam bom dal počitek« (Mt 11,28). Ko smo z njim osebno povezani in ga sprejmemo v svoje vsakdanje življenje in situacije, ki nas utrujajo in obtežujejo, pride tolažba in življenjska radost. Seveda nas ne osvobodi težav z delom in vsakdanjimi obveznostmi, temveč nas okrepi, odstrani hromečo zaskrbljenost ali nenehen strah ter nosi z nami težo vsakdanjega življenja. Na ta način postaneta z njim vsako delo in breme lažje (Mt 11,29–30).

V tem času počitnic in dopustov nam Jezus govori: »Pojdite sami zase v samoten kraj in se malo odpočijte!« (Mr 6,31) Prisluhnimo njegovemu vabilu. Želi nam pomagati, da bi se zavedali svoje telesne, duševne in duhovne utrujenosti ter potrebnosti počitka na vseh ravneh. Hkrati pa nas opozarja na nevarnost ujetosti v aktivizem, pri katerem so najpomembnejši rezultati, ki jih dosežemo, in v prepričanje, da je vse odv...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh