Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Podobni Očetu

Za vas piše:
Urban Lesjak
Objava: 01. 05. 2023 / 16:52
Oznake: Mavrica
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 01.05.2023 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
Podobni Očetu
ILUSTRACIJA: Bojana Dimitrovski

Podobni Očetu

7. maj 2023, 5. velikonočna nedelja. Iz svetega evangelija po Janezu.

Jezus je dejal: »Jaz sem pot, resnica in življenje. Nihče ne pride k Očetu drugače kot po meni. Če ste spoznali mene, boste spoznali tudi mojega Očeta. Od zdaj ga poznate in videli ste ga.« Filip mu je rekel: »Gospod, pokaži nam Očeta in zadosti nam bo.«

Jezus mu je dejal: »Filip, toliko časa sem med vami in me nisi spoznal? Kdor je videl mene, je videl Očeta. Kako moreš reči: ›Pokaži nam Očeta.‹ Mar ne veruješ, da sem jaz v Očetu in Oče v meni? Besed, ki vam jih govorim, ne govorim sam od sebe; ampak Oče, ki je v meni, opravlja svoja dela. Verujte mi, da sem jaz v Očetu in Oče v meni; če pa tega ne verujete, verujte zaradi del samih. Resnično, resnično, povem vam: Kdor veruje vame, bo dela, ki jih jaz opravljam, tudi sam opravljal, in še večja kot ta bo opravljal, ker grem jaz k Očetu.« (Jn 14,6-12)

"Verujte mi, da sem jaz v Očetu in Oče v meni" FOTO: Pexels

Mi smo podobni staršem …

Sinovi in hčere so navadno vsaj malo podobni svojim staršem. Ali ni tako? Mogoče si jim podoben že po videzu, ker imaš enako barvo oči ali las kot tvoj ati ali tvoja mami. Ampak veš, kaj te naredi res zelo podobnega, najbolj podobnega tvojim staršem? To, da govoriš podobno, kot govorijo oni, da delaš stvari tako, kot jih delajo oni.
… in Jezus tudi!

Jezus je bil na tak način podoben Bogu – Očetu v nebesih. Njegova dobrota, usmiljenje, ljubezen, sočutje do vseh so bila dela, ki jih je videl od Očeta v nebesih in jih je storil na zemlji. Tako je dokazal, da si ne izmišljuje, ko govori, da je Božji sin. Če pa mu je bil res na las podoben s svojimi dejanji in življenjem!
Podobni Očetu v nebesih!
Saj si medna že slišal, da je Bog tudi tvoj Oče, kajne? Si mu že kaj podoben? Pravzaprav te sprašujem, ali si podoben kaj Jezusu, ki je bil takšen kot njegov Oče.

Kako pa?

Vsakokrat, ko ti uspe narediti kakšno delo z iskreno ljubeznijo in dobroto, odpustiti drugim, se za nekoga žrtvovati, delaš Jezusova dela. Takrat si podoben Očetu v nebesih in ga drugi ljudje lahko vidijo, začutijo in spoznajo.
Ali ni to čudovito? Tudi ti lahko delaš Božja dela in si podoben Očetu v nebesih. Želim ti, da bi ti kmalu začeli vsi govoriti: »Ti si pa res kristjan. Saj hodiš, govoriš in delaš kot Jezus.«

MOLITEV
Bog, hvala, da si moj Oče. Naj ti bom čimbolj podoben, da bodo tudi po meni videli in čutili tebe. Amen.

Članek je bil objavljen v majski številki mavrice. Nanjo se lahko naročite po naši spletni trgovini. Hvala, ker z nakupom podpirate nastajanje kakovostnih katoliških vsebin za otroke in starše.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Mavrica
5,10€
Nalaganje
Nazaj na vrh