Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poletni modni Q&A

Za vas piše:
Tina Martinec Selan
Objava: 28. 07. 2023 / 17:59
Oznake: Mladi
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 28.07.2023 / 18:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Poletni modni Q&A
Najst
To poletje so zelo modne najrazličnejše obleke. FOTO: Pexels

Poletni modni Q&A

Drage najstnice in najstniki! V moj e-nabiralnik je priromalo nekaj vaših vprašanj v zvezi z oblačenjem in stilom, zato bom tokrat odgovorila nanje. Želim vam čudovito, sproščeno, zdravo in veselja polno poletje. Oddahnite si od šole in skrbi ter se posvetite druženju z vrstniki in z domačimi.

Prispevek je bil najprej objavljen v reviji Najst.

Povabljena sem na poletno poroko. Kaj naj oblečem?

Pri tem moraš najprej upoštevati morebitne želje mladoporočencev (nekateri pari nam dajo kakšen namig, v kakšnem slogu bo poroka). Če si v dvomih, se o tem pozanimaj pri njiju. Vedno upoštevamo tudi kraj in vrsto poroke. Če je poroka zelo formalna, recimo da cerkvenemu obredu sledi slavje v elegantni restavraciji, potem bo prava izbira malce elegantnejša obleka, lahko do kolen, do sredine meč ali celo dolga (maksi). Obuj lepe čevlje, morda celo z malce pete, vzemi manjšo okrasno torbico in uskladi tudi frizuro ter nakit. Če pa bo poroka v sproščenem vzdušju in se bo slavje nadaljevalo kje v naravi, je treba pomisliti tudi na praktično plat.

Petke, ki bi se ti udirale v travo, so zelo nepraktične, zato raje izberi balerinke ali ravne sandale s paščki.

Petke, ki bi se ti udirale v travo, so zelo nepraktične, zato raje izberi balerinke ali ravne sandale s paščki. Dolga obleka bo prav tako nepraktična, zato je bolje izbrati tako do kolen, lahko izbereš tudi kombinacijo krila in bluze ali celo kombinezon.

Kakšni so trendi za letošnje poletje?

Za letošnje poletje so zelo modni sproščeni kroji, ki nas nikjer ne stiskajo ali tiščijo. V trgovinah najdeš tudi ogromno oblačil iz lanu, ki je res dobro poletno blago. Je popolnoma naravno, zračno in v njem koža lepo diha ter se tudi ohlaja. Zelo modne so širše hlače iz lanu, dolge do gležnjev. Zraven skombiniraš krajšo majčko, bluzo brez rokavov ali s kratkimi rokavi, lahko tudi laneno srajčko, ki jo v pasu zavežeš.

Zelo modne so tudi obleke vseh dolžin.

Zelo modne so tudi obleke vseh dolžin, krila iz jeansa, praktične so tudi kratke hlače, najbolj modne so take, ki se zavežejo v pasu. Obuj še supergice ali sandale in pripravljena si na poletne izzive.

Kakšne so modne barvne kombinacije za poletje?

Barva letošnjega leta je »viva magenta«, to je zelo živahna malinasto rdeča. Modni so tudi ostali rdeči odtenki, od bordo rdeče do koralno rdeče. Od nevtralnih barv lahko zraven kombiniraš peščene odtenke, belo, temno modro, olivno zeleno, tudi črno …

Če si svetlolasa, pa ti bodo všeč tudi pastelni odtenki.

Če si svetlolasa, pa ti bodo všeč tudi pastelni odtenki, ki so prav tako zelo modni, npr. svetlo modra, svetlo vijoličasta (lila), svetlo roza. In da ne pozabim: letos je ena glavnih barv tudi močna živo zelena, ki nam da energijo, obenem pa tudi pomirja, ker spominja na zelenje v naravi.

Prispevek je bil najprej objavljen v reviji Najst (4/2023). Spremljaj Najst tudi na Facebooku in Instagramu.

Kupi v trgovini

birma
Najst
5,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh