Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Povsod me vabi, jaz pa sploh ne vem, če bi ostal z njo!«

Za vas piše:
Agata in Gašper Hren
Objava: 15. 07. 2023 / 16:23
Oznake: Mladi, Odnosi
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2023 / 16:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Povsod me vabi, jaz pa sploh ne vem, če bi ostal z njo!«
Najst
Zvezo je veliko težje končati, če si se že vpletel v odnose z njenimi družinskimi člani. FOTO: Pexels

»Povsod me vabi, jaz pa sploh ne vem, če bi ostal z njo!«

Obisk pri njej doma, pa še pri babici in vabilo na stričevega abrahama. Za nekoga nekaj lepega in znak, da gre zares, za drugega, ki se srečuje z dvomi, ali je ta punca sploh zanj, pa je lahko to nočna mora. Kako torej ravnati, ko tvoj fant/dekle misli, da je razmerje bolj resno, kot pa misliš ti? Svetujeta zakonca Agata in Gašper.

Prispevek je bil najprej objavljen v reviji Najst.

Agata:

Spomnim se kolegice, ki je spremljala začetke skupne hoje naju z Gašperjem. Čeprav izredno mlada, je imela za sabo že cel kup propadlih razmerij in nekaj mesecev kasneje je skočila v zvezo z novim fantom, ki je bil šest let starejši od nje. Z Gašperjem sva se hitro ujela in kmalu je bilo obema jasno, da sva pripravljena na tek na dolge proge. Moje starše je zelo hitro spoznal in tudi širše sorodstvo. Podobno težnjo pa sem opazila pri prijateljici, s to razliko, da je vsa pobuda prihajala zgolj z njene strani. Želela si je, da je ta zveza zares in da jo tako vidijo tudi vsi drugi. Hitro je bil vabljen na družinska praznovanja in vsi so mislili, da vse lepo napreduje, dokler je ni kot strela z jasnega pustil. Šok zanjo je bil neopisljiv, ker tega sploh ni pričakovala.

Hitro je bil vabljen na družinska praznovanja in vsi so mislili, da vse lepo napreduje, dokler je ni kot strela z jasnega pustil.

Kasneje sem izvedela tudi njegovo stran zgodbe, ki pa je bila zelo preprosta: »Imel sem občutek, da me ima veliko bolj rada kot jaz njo. Nisem se videl ob njej.« Na vprašanje, zakaj jo je tako dolgo vodil za nos, je povedal, da sploh ni imel občutka, da jo zavaja, ampak da ji je samo poskušal vljudno ustreči. Pustil jo je na večer romantičnega odmika, ki ga je organiziral sam, češ, da bi vsaj lepo zaključila. Neverjetno, sem si mislila že takrat. Če ne povemo, kakšni so naši občutki do drugega, ga zavajamo in ga pustimo v slepem upanju, da se bo vse lepo končalo, čeprav vemo, da se ne bo.

Gašper:

Zdi se mi, da običajno punce hitijo v resnost razmerja oz. da si čim prej želijo imeti fanta, ki ga lahko predstavijo vsem kot tistega ta pravega. Pri fantih pa čas spoznavanja lahko traja nekoliko dlje in se nasploh težje odločimo, da gre zdaj res zares. Verjamem, da je lahko to puncam čisto prepočasi, a je pomembno, da se nam da čas, da v svobodi zadihamo in ugotovimo, kaj si želimo.

Če fant ni prepričan, da je prava zanj, je pravilni odgovor na povabilo na družinsko praznovanje: »To se mi zdi za najin odnos prehitro.«

Hkrati pa mislim, da morajo tudi fantje vzeti stvar resno in biti iskreni v tem, kar čutijo do punce. Če fant ni prepričan, da je prava zanj, je pravilni odgovor na povabilo na družinsko praznovanje: »To se mi zdi za najin odnos prehitro.« Zvezo je veliko težje končati, če si se že vpletel v odnose z vsemi njenimi družinskimi člani, ki bodo nad vajinim razhodom presenečeni ali celo razočarani, punci pa bo zaradi tega še težje.

Fantje pa tudi ne smejo pozabiti, da je nujno tudi sprejemanje odločitve, ne pa da z njo odlašajo nekje do srednjih let!

Prispevek je bil najprej objavljen v reviji Najst (4/2023). Spremljaj Najst tudi na Facebooku in Instagramu.  

Kupi v trgovini

birma
Najst
5,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh