Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pomoč zdravilnih zelišč pri prehladnih obolenjih

Za vas piše:
Klemen Križaj
Objava: 23. 11. 2022 / 08:59
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.11.2022 / 13:46
Pomoč zdravilnih zelišč pri prehladnih obolenjih
FOTO: K. K.

Pomoč zdravilnih zelišč pri prehladnih obolenjih

V hladnejših mesecih se pogosto pojavljajo prehladna obolenja. Prehlad povzročajo virusi zlasti takrat, ko je naš organizem manj odporen. Znaki so nahod, kihanje, bolečine v vratu, solzenje oči in kašelj. Najboljša obramba pred prehladnimi obolenji je preventiva.

Prehladna obolenja

Pri nahodu pomaga izpiranje nosnic s slano vodo in inhalacije pare poparkov sivke, mete, kamilice, žajblja in timijana.

Kašelj je neprijeten spremljevalec prehlada. Od zdravilnih rastlin kašelj lajšajo cvetovi jegliča, lučnik, islandski lišaj, bezeg, materina dušica in trpotec.

Pri bronhitisu najprej občutimo pekočo bolečino v prsih, nato nas napade dražeč kašelj, ki postane intenzivnejši pri temperaturnih spremembah. Sluznica bronhijev je otečena, kar povzroča težko dihanje. Pomaga pitje čajev iz slezenovca, lučnika, lapuha in pljučnika.

Gripo povzročajo virusi gripe. Bolnik se zelo slabo počuti, je vročičen in mora počivati v postelji. Pije naj veliko tekočine, najbolje zdravilnih čajev iz kamilice, bezga, lipe, timijana, žajblja, trpotca, lučnika in jegliča.

Angina je obolenje, ki ga povzročajo streptokoki, zato jo mora zdraviti zdravnik. Sluznica grla je rdeča, otečena, kar povzroča bolečine in težko p...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh