Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Posvečuje in utrjuje

Objava: 16. 03. 2022 / 09:16
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.03.2022 / 09:20
Posvečuje in utrjuje

Posvečuje in utrjuje

P. Andrej Benda, voditelj gibanja Najina pot in duhovnih vaj za zakonce, o poti svetosti, po kateri poročeni stopajo v občestvu Cerkve

Zakon in družina se na prvi pogled zdita oviri za svetost, vendar to ni smiselno – Bog želi, da smo sveti vsi, hkrati pa večino ljudi kliče v zakonsko in družinsko življenje. Kakšna je torej pot svetosti v zakonu?

Jaz bi preprosto rekel, da je svetost življenje v Bogu. Pri krstu smo že potopljeni v Božjo svetost. Zakonce posvečuje in utrjuje na poti svetosti in ljubezni zakrament svetega zakona. Torej je pot svetosti v zakonu živeti poklicanost moža in žene, matere in očeta, delavca in državljana. To je temeljna pot.

Mnogi poročeni mislijo, da bi moralo biti njihovo duhovno življenje povsem podobno duhovnemu življenju posvečenih oseb, kar pa zelo težko uresničijo. Kako lahko v pestrem utripu vsakdana krepijo odnos z Bogom?

Poročeni so poklicani, da znotraj zakona, družine, in kjer živijo, vnašajo drugačno Božjo misel in delovanje. Zato je temelj duhovnosti njihovo zakonsko življenje. Seveda k temu spada tudi trud za ose...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh