Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Potrebujemo veselih pričevalcev

Za vas piše:
Patricija Kavčič
Objava: 31. 05. 2022 / 22:07
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 01.06.2022 / 09:10
Potrebujemo veselih pričevalcev
Rafko Klemenčič. FOTO: Tatjana Splichal

Potrebujemo veselih pričevalcev

Rafko Klemenčič, župnik v Kamnjah in Črničah, o izzivih in priložnostih, s katerimi se ob neporočenih srečujejo starši in župniki.

Kako kot župnik pristopate do parov iz vernih družin, ki živijo »na koruzi«?

Poskušam jih najprej sprejemati in najti tam, kjer so, in ne tam, kjer bi jih rad videl. Jezus je človeka srečal tam, kjer je bil, in mu tam oznanil. To je ena glavnih potez sinode o družini. Zgolj pogojevanje in moraliziranje na daljši rok ne rodi sadov. Ljudje danes zelo potrebujejo izkušnjo, da so slišani. Da slišimo tudi tisto med vrsticami. Jih pa po navadi kar odkrito izzovem. Včasih napol v šali in hkrati resno, brez olepševanja.

Sorodniki so pogosto v stiski, ker njihovi najbližji živijo v grehu. Kako naj ravnajo starši, stari starši, ki si želijo poroke svojih otrok oz. vnukov?

To razočaranje čedalje pogosteje poslušam v spovednicah. Najprej je treba Kristusu izročiti lastne občutke krivde, obtoževanje, »kje smo zgrešili pri vzgoji«. Krivda ne reši ničesar. Vsak osebni »poraz« lahko Bog spremeni v priložnost za še tesnejši stik z njim. To je priložnost, da najprej...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh