Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Potujoča muzika 2023

Objava: 13. 12. 2023 / 08:02
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.12.2023 / 19:35
Potujoča muzika 2023
Nastop združenih osnovnošolskih mladinskih zborov na Potujoči muziki 2019. FOTO: Janez Eržen

Potujoča muzika 2023

Največji mladinski zborovski dogodek leta – koncert združenega pevskega zbora 450 gimnazijcev. Nastopili bodo tudi mladi s katoliških gimnazij.

V soboto, 16. decembra, ob 18. uri se bo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma začel največji letošnji mladinski zborovski dogodek Potujoča muzika 2023, ki ga organizira Javni sklad za kulturne dejavnosti Republike Slovenije. Nastopil bo združeni zbor 450 gimnazijcev iz vse Slovenije.

Bienalni dogodek je že od leta 2011 ob svetovnem dnevu zborovske glasbe, ki ga praznujemo na drugo nedeljo v decembru. S koncertom organizatorji sporočajo, da v glasbi ne iščejo le oblikovne popolnosti in po­ustvarjalne lepote, temveč z združenimi močmi slavijo solidarnost, mir in razumevanje.

Navdušujoča slika umetniško dejavnih najstnikov

Mihela Jagodic, na JSKD producentka za zborovsko glasbo, je izpostavila, da je »Potujoča muzika živ dokaz moči in priljubljenosti skupnega petja med mladimi; je navdušujoča slika umetniško dejavnih mladih. Pogosto se dogaja, da se mladim ponuja vse mogoče kulturne programe, kjer so pasivni gledalci, pasivni poslušalc...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh