Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Povejmo svetu: Jezus je vstal!

Za vas piše:
Mitja Markovič
Objava: 04. 04. 2023 / 15:15
Oznake: Mavrica
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.04.2023 / 16:01
Ustavi predvajanje Nalaganje
Povejmo svetu: Jezus je vstal!
ILUSTRACIJA: Daša Simčič

Povejmo svetu: Jezus je vstal!

Prvi dan tedna je prišla Marija Magdalena navsezgodaj, še v temi, h grobu in je videla, da je kamen odstranjen od groba. Tedaj je stekla in prišla k Simonu Petru in k drugemu učencu, ki ga je imel Jezus rad, ter jima rekla: »Gospoda so vzeli iz groba in ne vemo, kam so ga položili.« Jn 20,1-9

Strašno žalosten dan …

Praznujemo naš največji praznik. Veliko noč. A ta dan najprej ni bil prav nič prazničen. Nasprotno. Bil je strašno žalosten. Dva dni pred tem je Jezus umrl na križu. In položili so ga v grob.

Marija Magdalena ga je iskala …

Na današnji dan so se Jezusove učenke odpravile do Jezusovega groba, da bi z dišavami pomazilile Jezusovo mrtvo telo in da bi se od njega dokončno poslovile. Prva je bila tam Marija Magdalena.
Marija Magdalena je imela Jezusa zelo rada. Preden je spoznala Jezusa, je naredila zelo velik greh. In pri tem so jo zalotili in jo privlekli pred Jezusa, da bi nad njo izrekel smrtno obsodbo.
Jezus pa ji je odpustil. In jo povabil, naj se spreobrne in zaživi novo življenje. To je tudi naredila in po tistem dogodku je postala njegova zvesta učenka. Rada ga je poslušala in bila z njim. Podobno kot apostoli in mnogi drugi učenci in učenke.

... in ga srečala!

Navsezgodaj zjutraj je torej Marija Magdalena prišla do Jezusovega groba in ugotovila, da je grob prazen. Nemudoma je stekla do apostolov, da jim to sporoči. In malo kasneje se je srečala z živim Jezusom. Si predstavljate? H grobu je šla vsa v solzah, da bi se poslovila od Jezusovega telesa. Potem pa zagleda živega Jezusa. Kar vriskala bi od sreče. Kar objela bi ga. Kar vsemu svetu bi rada povedala, kaj se je zgodilo.

Marija Magdalena pred grobom sreča Jezusa, ki je vstal! ILUSTRACIJA: Teja Milavec

ALELUJA!

Tudi mi skupaj z Marijo Magdaleno te dni kar vriskamo od sreče. »Aleluja!« je najbolj znan klic sreče, ki ga te dni prepevamo po naših cerkvah in pomeni: Slavimo Gospoda! Tudi mi bi radi vsemu svetu povedali, da je Jezus vstal in da bomo nekoč vstali tudi mi.

MOLITEV
Jezus,
tudi jaz bi rad povedal svetu,
da si vstal.
Ampak včasih mi je težko,
kot je bilo Mariji Magdaleni.
Pomagaj mi,
da te bom spoznal v zakramentih,
v svojih bližnjih in ti dovolil,
da zaživiš tudi v mojem srcu.
Amen.

Članek je bil objavljen v aprilski številki mavrice. Nanjo se lahko naročite po naši spletni trgovini. Hvala, ker z nakupom podpirate nastajanje kakovostnih katoliških vsebin za otroke in starše.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Mavrica
5,10€
Nalaganje
Nazaj na vrh