Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

(Po)žvižganje na nepristranskost

Bogomir Štefanič
Za vas piše:
Bogomir Štefanič
Objava: 13. 09. 2023 / 09:25
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 13.09.2023 / 11:29
(Po)žvižganje na nepristranskost
RTV Slovenija. FOTO: Bogomir Štefanič

(Po)žvižganje na nepristranskost

Pogosto spregledano načelo, ki so mu sicer zavezani vsi, ki so neposredno udeleženi pri ustvarjanju ali pripravljanju programov RTV Slovenija.

Ena izmed zvezd stalnic javnih razprav zadnjih let je vsekakor tudi vloga medijev in med njimi zlasti vloga javne radiotelevizije kot edinega medija, ki smo ga dolžni prek naročnine kot svojevrstne davščine plačevati vsi državljani. V zadnjem času se v delu javnosti, nezadovoljnem z dogajanjem na RTV Slovenija po uveljavitvi zakonske spremembe, s katero sedanja oblast prek (skorajda partijsko monolitno uglašenega) novega vodstva »depolitizira« nacionalko, stopnjujejo pozivi k državljanski nepokorščini v obliki neplačevanja rtv-naročnine.

Dovolj jasna zakonska načela

Brez dvoma ima nacionalna medijska hiša v celotni medijski krajini vsake nacionalne skupnosti – slovenske, zrasle iz kulture, še toliko bolj – poseben položaj. Posebnost tega položaja je tudi v tem, da so uredniški, novinarski in tudi drugi sodelavci RTV Slovenija zavezani nekaterim (zakonskim) zahtevam, ki v tolikšni meri ne veljajo za njihove kolegice in kolege v zasebnih medijih. Pri svojem delu...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh