Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pravljice iz Mavrice [VIDEO]

Za vas piše:
Neža Tomažič
Objava: 26. 11. 2021 / 08:57
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.02.2022 / 22:48
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pravljice iz Mavrice [VIDEO]
Poseben čar je, če nam pravljico nekdo prebere. FOTO: Arhiv revije Mavrica.

Pravljice iz Mavrice [VIDEO]

Veliki in mali – vsi radi beremo in poslušamo pravljice! Z njimi odpotujemo v daljne kraje, se srečamo s pravljičnimi dogodki in spoznavamo življenjske modrosti.

V Mavrici že vrsto let vsak mesec objavimo eno pravljico iz svetovne zakladnice ali pa domačo ljudsko pravljico. Za otroke je to odlična priložnost, da se v naročju svojih staršev srečujejo z branjem, morda tudi že sami vadijo branje in se ob ilustracijah priznanih avtorjev vživijo v nov svet. 

Pravljice bo prebiral priljubljeni radijski voditelj Jure Sešek. FOTO: Arhiv revije Mavrica.

Poseben čar pa je, če nam pravljico nekdo prebere. Zato smo se odločili, da deset pravljic, ki bodo v letošnjem šolskem letu v Mavrici, otrokom preberemo na glas. K sodelovanju smo povabili Jureta Seška, priznanega radijskega voditelja na Radiu Ognjišče. 

Z njegovo doživeto pripovedjo so pravljice iz Mavrice oživele in so namenjene vsem družinam, otrokom, staršem … Vabljeni, da posnetke pravljic poiščete na spletni strani revije Mavrice in na YouTube kanalu Družina media, kjer vas že čakajo štiri pravljice.


To je judovska zgodba z naslovom Sobota. Judje so tudi preko zgodb predajali svoje življenjske modrosti in spoznavali smisel njihovega načina življenja. V njej se srečamo z eno od najpomembnejših judovskih zapovedi, ki jih je tudi ločevala od ostalih poganskih narodov, ki niso imeli nobenega prostega dne: o sobotnem počitku. Dobra spodbuda tudi za naš vsakdan, kajne? 

Revija Mavrica je slovenska katoliška revija za otroke, starše, katehete in vzgojitelje, ki otrokom na zanimiv način odgovarja na vprašanja o Bogu in večnosti, predšolskim otrokom ponuja obilo branja skupaj s starši, šolarjem pa širi obzorja in budi radovednost. Prava revija za vse navihane, radovedne in vedoželjne otroke! Vabljeni k branju in nakupu! Spremljajte nas tudi na Facebooku.


Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Mavrica
5,10€
Nalaganje
Nazaj na vrh