Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Presunljive podobe – na platnu in v zgodbi

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 21. 09. 2022 / 15:02
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 21.09.2022 / 15:03
Presunljive podobe – na platnu in v zgodbi
Vincenc Gotthardt, novinar, urednik Nedelja, nagrada Arsova lastovka. FOTO: Adrijan Pregelj

Presunljive podobe – na platnu in v zgodbi

Slikar Jože Bartolj razstavlja v Domu v Tinjah, Korošec Vincenc Gotthardt pa je v Ljubljani prejel nagrado – Arsovo lastovko.

Konec tedna (16. in 17. septembra) so bili na dveh kulturnih dogodkih v ospredju koroški Slovenci: uredništvo za kulturo Tretjega programa Radia Slovenija – programa Ars je podelilo Arsovo lastovko, nagrado za najboljšo kratko zgodbo, literatu Vincencu Gotthardtu, novinarju in uredniku kulturne priloge katoliškega tednika Nedelja, v Domu Sodalitas v Tinjah pa je slikar in radijski voditelj Jože Bartolj razstavil slikarske portrete.

Bartolj odkriva dostojanstvo človeka

»Portretno prepoznavne upodobitve posameznikov iz naše zgodovine se pred nas postavljajo kot odgovor na osrednje vprašanje: Kaj je človek? V spretni Bartoljevi slikarski potezi prepoznamo avtorsko plastenje barvnih nanosov, plastično modeliranje figur in njihovo suvereno umeščanje na slikovno ozadje,« je na odprtju razstave dejal rektor tinjskega doma, duhovnik Jože Kopeinig: »Že sama izbira portretirancev nam izriše duhovno in kulturno obzorje, v katerem Bartolj odkriva dostojanstvo in pomen člov...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh