Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prevratniško orodje

Za vas piše:
Andrej Fink
Objava: 12. 10. 2022 / 09:47
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 12.10.2022 / 09:49
Prevratniško orodje
Danes imamo: »Gibanje« + civilna družba + nevladne organizacije = nekakšen novi SZDL; SZDL pa ni (bil) nič drugega kot partijsko usmerjano frontovstvo. FOTO: Družina

Prevratniško orodje

Na koga dejansko stavi predsednik vlade, ko govori o »koaliciji s civilno družbo«?

Predsednik vlade dr. Robert Golob nenehno omenja »civilno družbo«, s katero namerava skupaj voditi slovensko državo v boljše čase. Že pred volitvami je napovedoval »koalicijo s civilno družbo«. Tega se ne da razumeti drugače, kot da je to nekaj, kar gre mimo strank. Kako si to predstavlja in kaj naj bi to pomenilo, še nihče ni razložil, niti on, niti tisti, ki stojijo in načrtujejo za njim. Nekaj je nakazano z imenom njegove v treh mesecih zlepljene »stranke«, ki pa ni stranka, temveč sámo sebe imenuje »Gibanje«.

»Frontovska« miselnost

Gibanje je zelo širok pojem, v katerega spada skoraj vse. Politično gibanje običajno prepričuje državljane in vsakokratno vlado, da deluje v njegovi smeri in smislu. Gibanje hoče dominirati v političnem prostoru, ni pa politična stranka, ki hoče priti na oblast. Gibanje hoče le vplivati na javno mnenje in voljo, da ustvarja neko dinamiko in prek nje njegovim namenom prijazno ozračje.

Gibanje je zelo blizu »fronti«. Leta...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh