Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Raztopljena spolna istovetnost

Bogomir Štefanič
Za vas piše:
Bogomir Štefanič
Objava: 20. 03. 2024 / 07:55
Čas branja: 9 minut
Nazadnje Posodobljeno: 20.03.2024 / 18:56
Raztopljena spolna istovetnost
Pogovorno omizje 14. Hipokratovega srečanja: dr. Urh Grošelj, Marko Juhant, dr. Gabriel Kavčič, dr. Roman Kuhar in Benjamin Tomažič. FOTO: B. Š.

Raztopljena spolna istovetnost

Hipokratovo srečanje v Celju je bilo letos posvečeno teoriji spola.

Strokovno srečanje, ki ga Združenje slovenskih katoliških zdravnikov tradicionalno prireja v Domu sv. Jožeta v Celju, je lani pod naslovom Vzpon ali zaton medicinske etike v središče pogovora postavilo tri teme: evtanazijo, ugovor vesti in teorijo spola, na letošnjo prvo marčno soboto pa je poglobilo zadnjega izmed lanskih vsebinskih poudarkov, torej teorijo spola.

Če je bila odločitev za razpravno temo po eni strani jasna, saj gre za eno izmed (vse) bolj perečih zgodb v celotnem zahodnem kulturnem prostoru, pa je bilo kar nekaj zagat glede razpravljavcev, kot je v uvodu številnim zbranim pojasnila moderatorka dr. Alenka Höfferle Felc. Izkazalo se je namreč, da so prireditelji z izborom teme Teorija spola »ugriznili v kislo jabolko«, kar je bilo mogoče sklepati na podlagi dejstva, da so se nekateri vabljeni gostje opravičili, češ da jim tema ni blizu, da se z njo ne ukvarjajo, da imajo neodložljive obveznosti; prireditelji so naleteli tudi na molk.

...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh