Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Recept

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 21. 02. 2024 / 08:13
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.02.2024 / 08:30
Recept
FOTO: Krištof Koman

Recept

Mesne kroglice v paradižnikovi omaki in s krompirjevim pirejem

Meso, začimbe, drobtine in mleko zmešamo v enotno zmes. Oblikujemo 32 kroglic, jih položimo na pekač s papirjem za peko, poškropimo sem in tja 2 žlici vode in v pečici pri 200 stopinjah pečemo 15 minut.

Medtem v širokem loncu segrejemo paradižnik, ga začinimo z baziliko in feferonom, rahlo solimo in počasi kuhamo 15 minut. Nato v omako položimo pečene kroglice z mesnim sokom in kuhamo še 5 minut. Ponudimo s krompirjevim pirejem in solato.

Mesno-riževe kroglice v paradižnikovi omaki

Na maščobi prepražimo sesekljano čebulo, oplaknjen riž in prilijemo 2 dl vode. Kuhamo z rahlim brbotanjem 5 minut, odstavimo in prihranimo.

V skledo damo meso, sol, poper, majaron, nato vmešamo mlačen riž. Ko je zmes lepo enotna, oblikujemo za jajce velike kroglice. Lahko jih na malo olja opečemo v ponvi ali položimo na pekač ter spečemo v pečici kakor pri sosednjem receptu.

V pon...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh