Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Recept za polnjena jajčka

Za vas piše:
Kristina Smodila
Objava: 01. 03. 2022 / 22:15
Oznake: Praznična
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.03.2022 / 22:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Recept za polnjena jajčka
Praznična
Recept za čudovito obarvana polnjena jajčka. FOTO: Kristina Smodila

Recept za polnjena jajčka

Pomlad je pred vrati. Naj nam tudi barve, okusi in vonji na krožniku zbudijo novih moči! Za dan žena, materinski dan, veliko noč ali kar tako: jajčka so vedno dobra izbira. Polnjena pa še toliko bolj!

Polnjena jajčka


Obarvana jajca:

- 10 jajc
- dva večja gomolja pese
- 500 ml vode
- 250 ml belega vinskega kisa
- 1 žlička soli
- led za hlajenje jajc


Nadev:

- 3 žlice majoneze
- 1 žlička gorčice
- 2 žlici kisle smetane
- 2 žlici limoninega soka
- dva ščepca koprca
- ščepec soli in popra

Peso olupimo, narežemo na manjše koščke in jo kuhamo 20 minut v soljeni vodi in kisu. Nato jo odcedimo, vodo pa popolnoma ohladimo.

Jajca zložimo v večji lonec in kuhamo do vretja. Pustimo vreti 10 minut. Nato jih z dnom kozarca rahlo potolčemo, ravno toliko, da lahko pride zrak pod lupino (za lažje lupljenje) in povremo še 30 sekund.

Dlje ko bomo pustili jajca v pesini vodi, več površine jajca bo obarvanega. FOTO: Kristina Smodila
Jajca preložimo v vodo z ledom, da jih šokiramo, tako jih bomo lažje lupili. Pazljivo jih olupimo in jih položimo v obarvano pesino vodo, da so povsem prekrita s tekočino. Pustimo stati najmanj 3 ure. Dlje ko bomo pustili, več površine jajca bo obarvanega (jajca na fotografiji so stala v tekočini 17 ur). Nato jih vzamemo iz vode, previdno prerežemo po daljši stranici in izdolbemo rumenjake.

Posebej v skledici zmešamo rumenjake, majonezo, gorčico, kislo smetano, limonin sok ter začimbe. Z dekorativno vrečko napolnimo jajčne vdolbine in postrežemo.


Recept je bil najprej objavljen v reviji Praznična, pomlad 2022. Revijo lahko prelistate TUKAJ. Posamezen izvod stane 5,90 evra, naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28. Sledite reviji Praznična tudi na Facebooku in Instagramu.

Kupi v trgovini

Praznična
23,60€
Nalaganje
Nazaj na vrh