Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Recept za polnjena jajčka

Za vas piše:
Kristina Smodila
Objava: 01. 03. 2022 / 22:15
Oznake: Praznična
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.03.2022 / 22:37
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Recept za polnjena jajčka

Recept za polnjena jajčka
Praznična
Recept za čudovito obarvana polnjena jajčka. FOTO: Kristina Smodila
Pomlad je pred vrati. Naj nam tudi barve, okusi in vonji na krožniku zbudijo novih moči! Za dan žena, materinski dan, veliko noč ali kar tako: jajčka so vedno dobra izbira. Polnjena pa še toliko bolj!

Polnjena jajčka


Obarvana jajca:

- 10 jajc
- dva večja gomolja pese
- 500 ml vode
- 250 ml belega vinskega kisa
- 1 žlička soli
- led za hlajenje jajc


Nadev:

- 3 žlice majoneze
- 1 žlička gorčice
- 2 žlici kisle smetane
- 2 žlici limoninega soka
- dva ščepca koprca
- ščepec soli in popra

Peso olupimo, narežemo na manjše koščke in jo kuhamo 20 minut v soljeni vodi in kisu. Nato jo odcedimo, vodo pa popolnoma ohladimo.

Jajca zložimo v večji lonec in kuhamo do vretja. Pustimo vreti 10 minut. Nato jih z dnom kozarca rahlo potolčemo, ravno toliko, da lahko pride zrak pod lupino (za lažje lupljenje) in povremo še 30 sekund.

Dlje ko bomo pustili jajca v pesini vodi, več površine jajca bo obarvanega. FOTO: Kristina Smodila
Jajca preložimo v vodo z ledom, da jih šokiramo, tako jih bomo lažje lupili. Pazljivo jih olupimo in jih položimo v obarvano pesino vodo, da so povsem prekrita s tekočino. Pustimo stati najmanj 3 ure. Dlje ko bomo pustili, več površine jajca bo obarvanega (jajca na fotografiji so stala v tekočini 17 ur). Nato jih vzamemo iz vode, previdno prerežemo po daljši stranici in izdolbemo rumenjake.

Posebej v skledici zmešamo rumenjake, majonezo, gorčico, kislo smetano, limonin sok ter začimbe. Z dekorativno vrečko napolnimo jajčne vdolbine in postrežemo.


Recept je bil najprej objavljen v reviji Praznična, pomlad 2022. Revijo lahko prelistate TUKAJ. Posamezen izvod stane 5,90 evra, naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28. Sledite reviji Praznična tudi na Facebooku in Instagramu.

Nalaganje
Nazaj na vrh