Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Roke

Za vas piše:
p. Andraž Arko
Objava: 23. 08. 2023 / 08:03
Oznake: Iz življenja, Maša
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 23.08.2023 / 08:40
Roke
FOTO: Tomaž Rihtar

Roke

Drugi dan romanja z družinami v Assisiju mi je zaradi obilice dežja zalilo šotor in sem noč »prespal« na sedežih v kombiju. Konkretna simbolika.

Isto noč, neposredno po podivjanih poplavah pri nas v Savinjski dolini, mnogi niso mogli prespati v svoji postelji, saj jim je poplavilo spalnico in ostale bivalne prostore. Priznati moram, da sem se zaradi oddaljenosti od sokrajanov v Nazarjah čutil precej nemočnega in vse, kar je tisti trenutek ostalo, je bila naša molitev na grobu sv. Frančiška za vse, ki so jih prizadele poplave.

Ob vrnitvi je mladenič, domačin, ki je aktivno udeležen pri čiščenju, rekel: »Če bi Bog zares bil, ali bi se to zgodilo?« Vsekakor nisem šel z njim v polemiko, še manj v »opravičevanje« Boga, saj je vprašanje bolj odražalo mladeničevo stisko in bolečino. Ob tem so se pojavljala tudi druge vrste vprašanja: »Kaj smo naredili, da nas je Bog tako 'štrafal'?« Pa nas je res »štrafal«? Ali ni mogoče to malce »pravljično« dojemanje Boga, kot velikega »šefa«, ki s pritiskom na tipko sproži naravno katastrofo? Mogoče je bilo še najbolj na mestu vprašanje: »Kje je tukaj Bog?«

Ko smo se lahko po...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh