Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Romanje mladih po slovenski Jakobovi poti

Za vas piše:
Patricija Gril
Objava: 17. 01. 2024 / 07:52
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.01.2024 / 17:50
Romanje mladih po slovenski Jakobovi poti
Romanje. FOTO: Katoliška mladina

Romanje mladih po slovenski Jakobovi poti

Katoliška mladina februarja prvič organizira romanje po primorski veji slovenske Jakobove poti. Namenjeno je mladim, predvsem študentom, ki želijo poglobiti vero, preživeti nekaj dni v skupnosti romarjev ter ustvariti nova prijateljstva.

O ideji in izvedbi smo se za spletno Družino pogovarjali z organizatorjem Andrejem Hočevarjem, ki pravi, da je ideja prišla spontano, ob pogovoru z Živo Dobrovoljc s Katoliške mladine. »Ugotovila sva, da je obema všeč hoja, pa naj bo po ravnem ali v hribe. Ker sva oba že nekaj časa precej vključena v Katoliško mladino, je bila stvar kmalu jasna: mladim dati izkušnjo večdnevnega romanja. »Zdi se nama, da se tako bolj odklopiš, umiriš, spoznaš soromarje ter predvsem bolj začutiš Božjo navzočnost,« pojasni Andrej. Izbrala sta primorsko vejo slovenske Jakobove poti.

Študentje in mladi v poklicih (od 18. do 30. leta) bodo izpred cerkve sv. Jakoba v Ljubljani odrinili 21. februarja. Do cerkve sv. Jakoba v Trstu naj bi priromali po petih dneh hoje. Prespali bodo v Borovnici, Planini pri Rakeku, na Ubeljskem in v Dutovljah, na svoji poti pa našteli za 130 kilometrov korakov. Čeprav bodo hodili po Jakobovi poti, »uradnih knjižic ne bomo uporabili, pripravi...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh