Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

S spravno mašo odgovorili na žaljiv odnos

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 14. 06. 2023 / 07:53
Oznake: Mladi, Nemiri, Praznik
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.06.2023 / 09:35
S spravno mašo odgovorili na žaljiv odnos
Škisova tržnica, Klub škofjeloških študentov (KŠŠ), parodije na prizor iz Škofjeloškega pasijona. FOTO: Bor Slana

S spravno mašo odgovorili na žaljiv odnos

Na praznik presvetega Srca Jezusovega, v petek, 16. junija, bo v kapucinski cerkvi sv. Ane v Škofji Loki maša v spravo za žaljenje Kristusa in kristjanov. Povod zanjo je dogajanje na Škisovi tržnici konec maja.

Na njej so nekateri člani Kluba škofjeloških študentov uprizorili parodijo na prizor iz Škofjeloškega pasijona, v katerem je bila študentka na križu, sestavljenem iz zabojev za pivo, kar so na nosilih prenašali študentje v redovniških oblačilih.

Po besedah pasijoncev in prijateljev Škofjeloškega pasijona gre za »zlorabo Škofjeloškega pasijona ter grobo krnitev njegovega domačega in mednarodnega ugleda«. Pobuda za mašo je prišla od pasijoncev samih, »ki čutijo, da je treba odgovoriti na tako brezobzirno in žaljivo početje, saj jih je prizadelo, odgovoriti pa želijo na Kristusov način,« je za Družino povedal jezuit p. Marjan Kokalj, nekdanji režiser Škofjeloškega pasijona. »Prav je, da branimo in smo ponosni na to, kar nam je res sveto (Kristus je vir našega življenja), hkrati pa prosimo tudi za te, ki tako brezobzirno in nekulturno žalijo drugače misleče.«

P. Kokalj je povedal, da so že v letu 1999, ko je bil sam vključen v pripravo pasijona, imeli težave z istim...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh