Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Samo (slovenski) bedaki in konji

Bogomir Štefanič
Za vas piše:
Bogomir Štefanič
Objava: 04. 03. 2024 / 09:57
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 04.03.2024 / 10:04
Samo (slovenski) bedaki in konji
Klovn in konj. FOTO: Bogomir Štefanič

Samo (slovenski) bedaki in konji

Ali ste se kdaj zalotili, da ob spremljanju dogajanja v slovenski družbi le še zmajujete z glavo, dokler vas od tega ne začne boleti vrat in nato odnehate še s tem? Najbrž te dni to res ni osamljen občutek … Navedimo za njegovo ponazoritev le dve žaltavi anekdoti iz minulega meseca.

Sredi februarja so bili že tradicionalno informativni dnevi na srednjih šolah in fakultetah. Zaradi številnih razlogov (od zdravniške stavke in skorajšnjega kolapsa zdravstvenega sistema do pomanjkanja zdravniškega kadra in njihovega hkratnega medijskega »demoniziranja«) so bile tudi tokrat oči mnogih uprte v Medicinsko fakulteto v Ljubljani. In glej ga zlomka: tam so zainteresiranim bodočim študentom med drugim pokazali prosojnico, ki je želela opozoriti na ključne razloge, zakaj naj bi se študentarija odločala za ta študijsko in življenjsko izjemno zahteven poklic. Na prosojnici so bile od zgoraj navzdol razvrščene besede: ugled, denar, pripadnost izbrancem, pomagati sočloveku.

Na družbenih omrežjih je završalo. Prvi med nekdanjimi civilnodružbenimi protestniškimi kolesarji si je v besu pulil lase, češ: sredi najdaljše zdravniške stavke na informativnem dnevu Medicinske fakultete na prvo mesto med razloge za opravljanje zdravniškega po...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh