Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sara Ahlin Doljak: Upanje v času negotovosti

Za vas piše:
Katarina Ropret
Objava: 26. 10. 2021 / 00:30
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 25.10.2021 / 10:00
Sara Ahlin Doljak: Upanje v času negotovosti
Sara Ahlin Doljak že deset let polno živi z multiplo sklerozo. FOTO: Vid Ponikvar.

Sara Ahlin Doljak: Upanje v času negotovosti

Negotovost iz dneva v dan, nenehno prilagajanje vedno novim razmeram, vprašanje »Ali bom zmogla?« Vse to, kar smo mnogi morda prvič doživeli v času koronavirusne epidemije, odvetnica Sara Ahlin Doljak zaradi hude bolezni doživlja že dobro desetletje.

A je za prav takšno življenje tudi iz srca hvaležna. Povezalo jo je s samo seboj, z bližnjimi in z Bogom. »V trenutku bolečine, ko si želiš sestopiti s križa, takrat je trenutek, ki je podoben vstajenju,« je zapisala v pogovoru za Božje okolje.

Sara, v kakšnem obdobju smo vas našli? Kaj vas v tem času najbolj zaposluje? Kaj vas razveseljuje, kaj žalosti?

Pretekli dnevi so bili precej zaznamovani s pravom. Priprave na novo študijsko leto in pisanje člankov za dve udeležbi na konferencah, pregledovanje zaključnih nalog študentov, zagovori diplom in magistrskih del. 

V štirih letih, odkar mi je multipla skleroza  postavila življenje na glavo (ko je zaradi nje izgubila še govor, op. av.), si prizadevam sprejeti življenje, kot je. Izgubljam moč v rokah in iščem načine, da bodo moje misli še slišane. Hvaležna sem za izkustvo bivanja, hvaležna za ljubečo in podporno družino. Hvaležna sem za skupnost, ki je iztegnila roke in me objela z ljubeznijo i...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh