Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skrivnost učlovečenja – premislek sodobnega časa

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 22. 12. 2022 / 18:39
Oznake: Božič, Dogodek
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.12.2022 / 18:49
Skrivnost učlovečenja – premislek sodobnega časa
zbor in orkester, Mešani mladinski zbor in Akademski pevski zbor K. D. Kajuh Celje. FOTO: J. PETRAK ZAJC

Skrivnost učlovečenja – premislek sodobnega časa

Na božičnem koncertu Sakralnega abonmaja bo več kot sto glasbenikov izvedlo kantato Rojstvo luči skladateljice Tadeje Vulc.

Sredi najgloblje teme noči, v mrazu in spokojnosti narave božična noč vstopa v naša življenja z lučjo upanja. Božič nas vsako leto pritegne v premišljevanje skrivnosti učlovečenja Božjega Sina, ki je vstopil v ta svet, da bi odrešil človeka ujetosti v temo greha in smrti in bi znova zasijal v luči življenja. Ko prebiramo svetopisemske pripovedi o starozaveznem ljudstvu, ki je hodilo v temi in živelo v pričakovanju odrešenja, se zdi, da se je tudi danes človeštvo znašlo v veliki temi ujetosti v politične, družbene in okoljske probleme, iz katerih pa ne vidi izhoda. Božič zato rojeva upanje, da drobna Luč, ki zasije v vsakem izmed nas, počasi prežarja ves svet.

To sporočilo božiča prinaša tudi novo glasbeno delo, ki je v letošnjem letu nastalo izpod peresa slovenske skladateljice in zborovodkinje Tadeje Vulc. Skladbo z naslovom Rojstvo luči je skladateljica oblikovala kot kantato v sedmih stavkih za dva solista (alt in tenor), pripovedovalca, mešani zbor in komorni orkester....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh