Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spričevalo o veselju do življenja

Za vas piše:
Ana Pavec
Objava: 20. 06. 2023 / 08:43
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.06.2023 / 09:35
Spričevalo o veselju do življenja
Ana Pavec. FOTO: Osebni arhiv

Spričevalo o veselju do življenja

V majskih in junijskih dneh, ko starši pogosto hitimo z enega dogodka na drugega, se veliko dogaja na zunaj, veliko pa se dogaja tudi v globini. Ko kupujemo obleke in pomerjamo čevlje za različne slovesnosti ob koncu šolskega leta, ne skrbimo le za zunanji videz, ampak tudi za notranjega človeka.

Ker imam sredi tega pestrega dogajanja rojstni dan, sem že v svojih šolskih letih čutila, kako se pogosto tepejo med seboj nuja, da se dokažem, da dokončam in opravim stvari, ter preprosta hvaležnost, veselje in čudenje nad tem, da sploh sem. Čutila sem, kot da odličnjakinja in sanjač v meni nisva ena in ista oseba.

V četrtem razredu sem v šolski učilnici, ko smo s sošolci prevzeli dolžnost, da skrbimo vsak za svojo sobno rastlino, posvojila pelargonijo. Veliko sem jo zalivala, imela je dobro lego in pogoje in s sošolcem sva tekmovala, čigava roža bo višje zrasla. Dolgo je trajala ta tekma in ne poznam več njenega izida. Spomnim se le, da sem že takrat v sebi čutila, kako nenaravno rase moja pelargonija, saj smo doma imeli veliko cvetličnih korit, kjer je ta rožna vrsta bujno cvetela in se razraščala na vse strani, tukaj pa je ena sama gnala steblo visoko v zrak, jaz pa ne vem več, ali je sploh vzcvetela? Tako čutim, da včasih delamo s svojimi otroki pa tudi s sabo: iz žel...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh