Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srebrna žlica – biblija italijanske kuhinje

Za vas piše:
Boštjan Debevec
Objava: 02. 11. 2022 / 11:48
Oznake: Knjiga, Kuharica
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.11.2022 / 11:59
Srebrna žlica – biblija italijanske kuhinje
Srebrna žlica, kuharska knjiga. FOTO: Didakta

Srebrna žlica – biblija italijanske kuhinje

Kuharska knjiga je darilo prihodnjim generacijam, zajeto v razkošno ilustrirano zbirko tradicionalnih receptov italijanskih pokrajin. Srebrna žlica z elegantnimi fotografijami in opisi izvora jedi ter kulinarične tradicije vabi, da občutite italijansko vzradoščenost nad življenjem, ki izžareva iz mediteranske priprave okusnih jedi.

Zgodba Srebrne žlice se je začela tik po koncu druge svetovne vojne, ko se je nekemu založniku zazdelo, da bo izboljšani standard Italijane spet spodbudil k veselju skupnih obedov. Tako se bodo ne le pogovarjali in si izmenjevali mnenja, pač pa tudi uživali v odličnih skupinskih obrokih. Po dolgih mračnih letih so Italijani znova odkrili družabnost ob pogrnjeni mizi in tedaj je vzniknila tudi zamisel o knjigi, ki bi združila najboljše iz italijanske kuhinje.

Leta 1950 je Il Cucchiaio d'Argento izšla pri Editoriale Domus, založbi, ki izdaja tudi slovito arhitekturno in oblikovalsko revijo istega imena in jo je vodil arhitekt in oblikovalec Gio Ponti. Il Cucchiaio d'Argento (Srebrna žlica) vsebuje na stotine preizkušenih receptov, zapisanih v brezhibnem stilu, ki jih spremljajo napotki o tem, kako si organiziramo kuhinjo, pripravimo mizo in izberemo samo najboljše sestavine. Knjiga je bila takojšen uspeh, s 500.000 prodanimi...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh