Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje s kardinalom Ratzingerjem

Za vas piše:
Boštjan Debevec
Objava: 18. 01. 2023 / 10:13
Oznake: Svet, Vera
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.01.2023 / 12:08
Srečanje s kardinalom Ratzingerjem
Srečanje z Ratzingerjem, VRGBJ. FOTO: Meta Ham

Srečanje s kardinalom Ratzingerjem

Nekateri ustanovni člani Viteškega reda Božjega groba v Jeruzalemu smo se v l. 2003. v medvelikonočnem času udeležili romanja v Rim. Nastanjeni smo bili v predmestju Rima, od koder smo se na oglede svetega mesta vozili s tramvajem. V načrtu je bilo tudi srečanje s papežem Janezom Pavlom II. v širši avdienci.

Duhovni vodji Borut Košir in Jože Černe sta naročila taksi, da srečanja, ki je bilo ob določeni uri, ne bi zamudili. In zgodilo se je prav to, da je kombi zaradi prometne nesreče prišel prepozno.

Da bi se srečali z vsaj eno pomembno osebo v Vatikanu, sta se dr. Košir in Jože Černe z dobrim poznavanjem ljudi v Vatikanu uspela dogovoriti za srečanje s kardinalom Ratzingerjem, vodjo Kongregacije (urada) za nauk vere, in njegovim tajnikom. Kardinal in tajnik sta nas prijazno sprejela, sledil je kratek pogovor in kardinal je privolil, da se skupaj fotografiramo. Potem pa je moral oditi na sestanek s svetim očetom in nas ob slovesu blagoslovil. Njegov tajnik nam je potem razkazal urad in nam v ovalni sobi razložil pomen institucije.

Po končanem obisku smo ostali pod velikim vtisom, ki ga je na nas napravil droben in prijazen gospod, ki je bil po eni strani videti krhek, po drugi pa je izžareval moč, ki mu jo je dajala njegova močna vera. Ko je bil po smrti Janeza Pavla...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh