Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Sveta Klara še vedno privlači!«

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 23. 08. 2023 / 08:07
Oznake: Moja župnija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.08.2023 / 08:48
»Sveta Klara še vedno privlači!«
nazarje, klarise, kontemplativni samostan, 770 let Vodila sv. Klare, 45 let prihoda v Nazarje, škof Maksimilijan Matjaž. FOTO: K. H.

»Sveta Klara še vedno privlači!«

Sestre klarise so ob godu sv. Klare obhajale tri obletnice.

Devetega avgusta je minilo 770 let od potrditve Vodila reda ubogih sester klaris, dva dni pozneje pa prav toliko let od smrti njihove ustanoviteljice svete Klare (umrla je 11. avgusta 1253 v 60. letu starosti). V letošnjem letu pa se slovenske sestre klarise spominjajo še ene obletnice: mineva 45 let, odkar so po skoraj 200 letih spet prišle v Slovenijo; leta 1978 so v lastni režiji tri sestre ob pomoči dobrotnikov začele graditi klavzurni samostan v Nazarjah. Danes 29 sester klaris živi v treh samostanih: v Nazarjah, Dolnicah in Turnišču. »Sveta Klara še vedno privlači mnoge, saj žari kot čudovit vzor žene, ki presega vse čase,« so zapisale sestre klarise.

S praznovanji obletnic so sestre klarise začele v sredo, 9. avgusta, na dan, ko je minilo 770 let od potrditve Klarinega Vodila – mašo v nazarskem samostanu Brezmadežne je daroval upokojeni celjski škof Stanislav Lipovšek. Na god sv. Klare, 11. avgusta, so sestre v vseh treh klariških samostanih pri maši in ves dan pose...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh