Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svoboda?

Stane Granda
Za vas piše:
Stane Granda
Objava: 01. 03. 2023 / 09:36
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.03.2023 / 06:51
Svoboda?
Stane Granda. FOTO: Arhiv Družina

Svoboda?

»Če ti ob koncu meseca ostane denar, si pozabil plačati položnico,« je prepričanje in izkušnja večine upokojencev, odkar živijo ne v svobodi, ampak pod Svobodo!

Dopovedovali smo si, da so nihanja življenjske ravni posledice sprememb družbenega sistema in osamosvojitve. Preveliko je bilo razumevanje za organiziran državni kriminal: privatizacijo, ko so mnogi »tovariši« na kriminalni način posvojili družbeno premoženje. V povprečju je šlo počasi na bolje. Do tega prepričanja smo zlasti prišli, če svoje razmere primerjamo z življenjem nekdanjih sodržavljanov. Vse pogosteje slišimo, da bolje živijo že v nekaterih baltiških državah, ki so bile pod sovjetsko okupacijo.

Da ni vse zlato, kar se sveti, je pokazal izbruh covida 19. Že takoj je tako zaškripalo, da je predsednik vlade Šarec pobegnil z oblasti. Nikjer na svetu niso vedeli, kaj je treba storiti. Še manj, s čim. Ni manjkalo samo zdravilo, ampak ni bilo celo osnovnih stvari, kot so bile obrazne maske. Svet se je reševal, kot je vedel in znal. Smrtna kosa je kosila. Mnogi smo ostali brez ostarelih svojcev in celo bližnjih prijateljev. Najhuje je bilo v domovih za ostarele, za kate...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh