Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Trpeti in ljubiti«

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 23. 08. 2023 / 08:05
Oznake: Duhovnost
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 23.08.2023 / 08:57
»Trpeti in ljubiti«
Marija Pilar Izquierdo Albero. FOTO: Splet

»Trpeti in ljubiti«

Blažena Marija Pilar Izquierdo Albero, redovna ustanoviteljica »V trpljenju najdem tako veliko ljubezen do našega Jezusa, da umiram in ne umrem, ker me ta ljubezen dela živo. Z vsem srcem mu želim dati, kar Jezus zahteva od mene, in z gorečim žarom slediti poti križa. Ljubiti brez trpljenja ni mogoče in trpeti, ne da bi molčali, pomeni v veliki meri izgubiti zasluge trpljenja, to pomeni omadeževati zelo bogat dragulj trpljenja. Ljubezen našega ljubljenega Jezusa je tako potrebna za naše srce! V vseh zemeljskih stvareh je toliko razočaranj in toliko plev, da ni nič lepšega in bolj vzvišenega kot biti od Boga in za Boga!«

Ime: Ime je dobila po znani Marijini podobi »Marija s stebra« iz Zaragoze.

Rojstvo: 27. julija 1906 v Zaragozi, v središču Aragonije v Španiji.

Smrt: 27. avgusta 1945 v San Sebastianu, 20 km od francosko-španske meje.

Družina: Bila je tretji od petih otrok očeta Marijana, ki je bil pek, in matere Paole. Družina je bila revna, a so gojili zelo globoko in bogato duhovno življenje. Tako je bila Marija že od zgodnje mladosti znana po svoji ljubezni do Boga in želji, da bi služila še revnejšim od sebe.

Mladost: V šolo ni hodila, zato se v otroštvu ni naučila ne brati ne pisati. Pri 12 letih je zbolela za skrivnostno boleznijo ter po štirih letih zdravljenja v Alfamenu toliko okrevala, da se je lahko vrnila domov in začela delati v tovarni čevljev.

Invalidnost: Leta 1926 si je na p...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh