Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Upanje in pravičnost

Za vas piše:
Peter Tomažič
Objava: 29. 11. 2023 / 11:10
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.11.2023 / 12:15
Upanje in pravičnost
FOTO: Sinisa Kanizaj

Upanje in pravičnost

Upanje je lahko trdno prepričanje, misel ali drobna lučka v globini srca, da se bo v prihodnosti vendarle zgodilo nekaj boljšega in lepšega, kakor je to, kar se mi dogaja danes in ta trenutek.

Še tako majhna možna izbira na bolje, še tako majhna možnost za majhen žarek sonca v temi bolečine, strahu, samote, revščine in občutka brezizhodnosti lahko človeku da neverjetno moč. Že misel, v kateri se vidimo v boljših okoliščinah ali v danih razmerah iščemo nekaj pozitivnega, nam pomaga k pozitivnejšemu pogledu na prihodnost. Velikokrat zanemarjamo moč besede in iskrene želje, pa vendarle ljudje tudi v najhujši bolečini in stiski zaznamo ljubezen, iz katere raste upanje, če je nekdo ob nas in se nas dotakne. Vsekakor pa ne moremo vsega rešiti z besedo.

Ta pogled bi bil utopičen, kadar ljudje očitno najprej potrebujejo konkretno pomoč, ker živijo v zelo slabih pogojih za življenje. In ko pišem o upanju za vse, imam najprej v mislih otroke v družinah, ki se same ne morejo preživljati. Rast, samopodoba in možnosti za razvoj otrok v takih družinah so lahko zelo omejene, kar lahko prenaša revščino v naslednjo generacijo. Če starši ob minimalnih plačah ne morejo poskrbeti z...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh