Zapri
Iskanje

Urednikova beseda

Miran Špelič
Za vas piše:
Miran Špelič
Objava: 04. 01. 2022 / 11:47
Oznake: Magnificat
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.01.2022 / 23:17
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Urednikova beseda

Urednikova beseda
Br. Miran Špelič OFM, urednik slovenske izdaje revije Magnificat. Foto: Vid Ponikvar
Januarski številki na pot

Z novim letom ohranjamo in nadaljujemo kar nekaj stvari, na primer mistagoško razlago maše, ki jo piše p. Nikolaj iz Stične; vsaj nekaj malega pa mora biti tudi novega. Idrijski župnik Marko Rijavec, ki je končal s Pridigarjem, se bo za nas lotil razlage Pisma Filipljanom, kapucinski brat Štefan bo spregovoril o molitvi pod naslovom Vodi me, dobrotna luč. Na mesto družinskih blagoslovov bodo prišle litanije g. Stanislava Škufca v čast svetnikov, na ovitku pa nas bo z molitvami spremljala tema nove sinode in sinodalnosti. Še naprej bomo skrbeli za lepe naslovnice z izborom umetnin bodisi po vzoru mednarodne izdaje ali pa iz naših krajev.

Razlogov za molitev ne zmanjka …

V prihodnjih mesecih bomo lahko kot pesmi pri jutranji oz. večerni molitvi med drugimi zasledili sonete pokojnega dr. Andreja Capudra, ki je svoje pesniško poslanstvo čudovito izpovedal v himni na str. 267.

V tem mesecu nas bodo v drobcih ob koncu dnevov spremljale misli iz knjige generalnega vikarja toulonske škofije Lionela Dalla Čudež hvaležnosti: okus novega življenja, ki je nedavno izšla pri založbi Emanuel. Ne pozabimo pa niti na molitev ob Svetem pismu, saj 23. januarja obhajamo nedeljo Božje besede; prav tako pa nas Cerkev vabi k molitvi za edinost kristjanov v molitveni osmini pred praznikom spreobrnitve apostola Pavla. Razlogov za molitev ne zmanjka …

Prav tako pa ne manjka razlogov za hvaležnost vseh sodelavcev vam, dragi zvesti poveličevalci in poveličevalke, ki nas spremljate zdaj že v deveto leto. Veseli smo, ker ostajate z nami.


Članek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, 1/2022molitveno-bogoslužni reviji, ki pri založbi Družina izhaja vsak mesec. Revijo lahko prelistate TUKAJ. Posamezen izvod stane 5,90 evra, letna naročnina pa 63,70 evra. Naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28. Hvala, ker z nakupom podpirate nastajanje kakovostnih katoliških vsebin.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Kupi v trgovini

Naročnine
63,70€ Poglej izdelek: Magnificat
Nalaganje
Nazaj na vrh