Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Urednikova beseda

Miran Špelič
Za vas piše:
Miran Špelič
Objava: 04. 01. 2022 / 11:47
Oznake: Magnificat
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.01.2022 / 23:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Urednikova beseda
Br. Miran Špelič OFM, urednik slovenske izdaje revije Magnificat. Foto: Vid Ponikvar

Urednikova beseda

Januarski številki na pot

Z novim letom ohranjamo in nadaljujemo kar nekaj stvari, na primer mistagoško razlago maše, ki jo piše p. Nikolaj iz Stične; vsaj nekaj malega pa mora biti tudi novega. Idrijski župnik Marko Rijavec, ki je končal s Pridigarjem, se bo za nas lotil razlage Pisma Filipljanom, kapucinski brat Štefan bo spregovoril o molitvi pod naslovom Vodi me, dobrotna luč. Na mesto družinskih blagoslovov bodo prišle litanije g. Stanislava Škufca v čast svetnikov, na ovitku pa nas bo z molitvami spremljala tema nove sinode in sinodalnosti. Še naprej bomo skrbeli za lepe naslovnice z izborom umetnin bodisi po vzoru mednarodne izdaje ali pa iz naših krajev.

Razlogov za molitev ne zmanjka …

V prihodnjih mesecih bomo lahko kot pesmi pri jutranji oz. večerni molitvi med drugimi zasledili sonete pokojnega dr. Andreja Capudra, ki je svoje pesniško poslanstvo čudovito izpovedal v himni na str. 267.

V tem mesecu nas bodo v drobcih ob koncu dnevov spremljale misli iz knjige generalnega vikarja toulonske škofije Lionela Dalla Čudež hvaležnosti: okus novega življenja, ki je nedavno izšla pri založbi Emanuel. Ne pozabimo pa niti na molitev ob Svetem pismu, saj 23. januarja obhajamo nedeljo Božje besede; prav tako pa nas Cerkev vabi k molitvi za edinost kristjanov v molitveni osmini pred praznikom spreobrnitve apostola Pavla. Razlogov za molitev ne zmanjka …

Prav tako pa ne manjka razlogov za hvaležnost vseh sodelavcev vam, dragi zvesti poveličevalci in poveličevalke, ki nas spremljate zdaj že v deveto leto. Veseli smo, ker ostajate z nami.


Članek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, 1/2022molitveno-bogoslužni reviji, ki pri založbi Družina izhaja vsak mesec. Revijo lahko prelistate TUKAJ. Posamezen izvod stane 5,90 evra, letna naročnina pa 63,70 evra. Naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28. Hvala, ker z nakupom podpirate nastajanje kakovostnih katoliških vsebin.

Kupi v trgovini

Magnificat
5,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh