Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Urednikova beseda za april

Miran Špelič
Za vas piše:
Miran Špelič
Objava: 04. 04. 2022 / 14:46
Oznake: Magnificat
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.04.2022 / 22:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Urednikova beseda za april
Br. Miran Špelič OFM, urednik slovenske izdaje revije Magnificat. FOTO: Vid Ponikvar

Urednikova beseda za april

Stopamo v velikonočni mesec. To je mesec, v katerem je središče cerkvenega leta. Izkoristimo ga tudi za to, da se ob molitvi okrepi naša vera.

Ob Božji besedi in v medsebojnem dialogu, h kateremu nas vabi cerkvena sinodalnost, lahko letošnja velika noč zariše v naše življenje novo globino vere, ki bo odgovor in nagovor današnjemu svetu.

Članek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, 4/2022.

V postnem delu meseca bomo v 14 dneh zmolili pri pesmih jutranje in večerne molitve križev pot v sonetih, ki ga je za Mengore napisal Leon Oblak. Ker ga označujejo velike rimske številke, ga boste zlahka kdaj zmolili tudi scela.

Ob Božji besedi in v medsebojnem dialogu lahko letošnja velika noč zariše v naše življenje novo globino vere, ki bo odgovor in nagovor današnjemu svetu.

Na praznovanje velikonočnega tridnevja in zlasti velikonočne vigilije se lahko pripravimo tudi s pomočjo Magnificata, ki podaja tudi tista besedila, ki jih marsikje opustijo zaradi časovne stiske.

Rad bi opozoril na vstopni spev v mašo na cvetno nedeljo, ki je posebej razložen na uvodnih straneh. In ko se bo mesec bližal koncu, se bomo lahko z litanijami obrnili tudi na našo zavetnico sv. Katarino Siensko.

V tem mesecu nas bodo v drobcih ob koncu dnevov spremljale misli Božje služabnice Magdalene Gornik.

Dan za Magnificat na Zaplazu

Bliža pa se nam tudi letošnji Dan za Magnificat, ki ga načrtujemo na Zaplazu, in sicer na soboto po prazniku Obiskanja Device Marije, to je 4. junija. To srečanje smo začeli pripravljati že leta 2020, pred epidemijo, pa se ni izšlo. Upajmo, da bo vsaj letos mogoče izpeljati ta obisk v osrednjem marijanskem svetišču novomeške škofije. Rezervirajte si ta dan, mi pa bomo skušali ta dogodek kar najbolje organizirati. 

Članek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, 4/2022molitveno-bogoslužni reviji, ki pri založbi Družina izhaja vsak mesec. Revijo lahko prelistate TUKAJ in naročite TUKAJ. Hvala, ker z nakupom podpirate nastajanje kakovostnih katoliških vsebin. Spremljajte tudi spodbudne misli iz Magnificata na Facebooku.

Kupi v trgovini

Magnificat
5,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh