Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Urednikova beseda za november

Cecilija Oblonšek
Za vas piše:
Cecilija Oblonšek
Objava: 11. 11. 2022 / 07:46
Oznake: Magnificat
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.11.2022 / 13:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
Urednikova beseda za november
Cecilija Oblonšek, članica uredništva slovenske izdaje revije Magnificat. FOTO: Tatjana Splichal

Urednikova beseda za november

Z mesecem novembrom v bogoslužju sklepamo leto in s prvo adventno nedeljo vstopamo v novo liturgično leto A, ko bomo brali veselo novico izpod peresa apostola Mateja.

Članek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, 11/2022.

Matej, nekdanji cestninar, med svojim ljudstvom obravnavan kot izdajalec in med rimskimi zavojevalci kot manjvreden uradnik, postane zvest zapisovalec Besede življenja! Kako čud(ež)na so Gospodova pota!

Z nedeljo Kristusa Kralja, ki nas zgovorno zre z naslovnice in ga opeva tokratni vstopni spev, okronajmo leto, ki je zaznamovalo pot sinode v Cerkvi na Slovenskem in jo vsak mesec na zadnji strani pospremimo z molitvijo in temeljnimi premisleki. Če popotnikom po smelih prvih korakih upade navdušenje, pa se tega varujmo na naši sinodalni poti in kljub različnosti nadaljujmo skupno pot vere. Naj nam bodo svetniki slovenske zemlje, ki se jim bomo priporočali v tokratnih litanijah, pri tem veliki pomočniki!

Vabim vas, zvesti molivci, da v prihajajočem adventu najdete še koga, ki bi želel postati del našega molitvenega občestva.

Vabim vas, zvesti molivci, da v prihajajočem adventu najdete še koga, ki bi želel postati del molitvenega občestva, in ga/jo razveselite bodisi z našo liturgično-molitveno revijo Magnificat bodisi z Adventnim sopotnikom. Naj obe publikaciji pomagata tudi vsem, ki že molimo v občestvu, da bi naše molitveno življenje rojevalo sadove tako v vsakdanjosti kot za večnost.

Prosim vas tudi, da se združimo v molitvi za okrevanje našega odgovornega urednika in članice našega uredništva ter za vse trpeče brate in sestre, zlasti naše poveličevalke in poveličevalce!

Članek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, 11/2022molitveno-bogoslužni reviji, ki pri založbi Družina izhaja vsak mesec. Revijo lahko prelistate TUKAJ in naročite TUKAJ. Hvala, ker z nakupom podpirate nastajanje kakovostnih katoliških vsebin. Spremljajte tudi spodbudne misli iz Magnificata na Facebooku.

Kupi v trgovini

Magnificat
5,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh