Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V upanju, da sem koga rešil

Za vas piše:
Jana Podjavoršek
Objava: 18. 11. 2021 / 11:18
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 18.11.2021 / 11:48
V upanju, da sem koga rešil

V upanju, da sem koga rešil

Zvone Horvat Žnidaršič z očetovsko držo z veliko tenkočutnostjo in odprtostjo spremlja in usmerja odvisnike v programu Skupnosti Srečanja ter jim pomaga izstopiti iz sveta zasvojenosti.

»Pred dvema letoma sem se v trgovskem centru srečal s fantom, ki je bil v komuni pred dvajsetimi leti. V pogovoru je povedal pretresljivo zgodbo svoje družine, ki se sooča s težko življenjsko preizkušnjo. Ob tem pa dodal: 'Če ne bi bil v vašem programu, verjetno vsega tega ne bi zmogel. Zdaj pa se borim za življenje žene in otroka.'« Ta in druge izpovedi ozdravljenih odvisnikov nam najlepše opišejo pomen Skupnosti Srečanje, ki pri nas deluje že 30 let pod vodstvom Zvoneta Horvata Žnidaršiča v okviru Slovenske karitas.

Med študijem teologije je bil dejavno vključen v delo s slušno in govorno prizadetimi, z diplomsko nalogo pa je ovrednotil delo Cerkve na Slovenskem na tem področju. Po končanem študiju se je ob zavedanju, da za delo na socialnem področju ni dovolj volja in želja, ampak je potrebno tudi znanje, odločil še za študij socialnega dela. Tako je duhovni del lastnega oblikovanja, ki ga je bil deležen od frančiškanov ­– krščanski pogled na problematiko, dopolnil s st...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh