Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Veliko darilo

Za vas piše:
Teja Omerzel
Objava: 22. 02. 2023 / 10:46
Oznake: Mavrica
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.02.2023 / 11:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
Veliko darilo
Mavrica
ILUSTRACIJA: Marta Bartolj

Veliko darilo

Spoved je res veliko darilo. Vendar ga je včasih težko sprejeti …

Je Bog policaj ali Oče? 

Vsi kdaj storimo nekaj, kar vemo, da je narobe, pa to vseeno storimo. In kaj misliš, da tedaj naredi Bog, ki vse vidi? Vsekakor ne sedi na kakem oblaku, s skodelico čaja v roki in se privoščljivo hihita: »Bo že videl, porednež mali!« Bog tudi ni policist, ki nas poskuša ujeti v prekrških in nam napisati kazen. Bog tudi ni jezen na nas, zato nam ne pošilja groma in strele.

Bog ni policist, ki čaka, da nas kaznuje. ILUSTRACIJA: Marta Bartolj

Kaj stori? Bog nas čaka, da pridemo k njemu, da se stisnemo v Njegov objem. Najbolj carsko pa je, da nas ima neskončno rad. Tako zelo, da nam pušča svobodo, da sami presodimo, ali bomo izbrali dobro ali se odločili za slabo.

Bog nam je zapustil čudovito darilo

Zaupal ga je duhovnikom, da nam ga izročijo. Si v vaši cerkvi že opazil spovednico? Tam se zgodi predaja tega darila. Moji mladi prijatelji, ki so se pripravljali na praznik prve svete spovedi, so me nekoč vprašali, ali je duhovnik kakor telefon, ki iz spovednice pokliče Boga, da se lahko oni potem z njim pogovarjajo. Kako dobro so pogruntali tole! Jaz si predstavljam, da pridem do spovednice s težkim nahrbtnikom, po spovedi pa tega nahrbtnika ni več in odskakljam iz spovednice lahka kot peresce.

Ko v spovednici poveš, kaj si storil narobe in da ti je za to žal, ko obljubiš, da se boš potrudil, da tega več ne boš počel, te preko duhovnika posluša Bog sam. Po duhovnikovih besedah ti Bog tudi odgovori. Pove ti, da te je čakal in da te je vesel, da ti odpušča in da je zdaj očistil tvoje srce ter te spodbuja, da tega ne delaš več. 

In to je darilo Boga! Spoved je, kot bi te Bog stisnil v topel objem. Po spovedi je naše srce znova čisto. V naša srca se spet naseli mir in pogum. 

Spoved, kot topel objem od Boga. ILUSTRACIJA: Marta Bartolj

Članek je bil objavljen v marčevski številki mavrice. Nanjo se lahko naročite po naši spletni trgovini. Hvala, ker z nakupom podpirate nastajanje kakovostnih katoliških vsebin za otroke in starše.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Mavrica
5,10€
Nalaganje
Nazaj na vrh